02 / 05 / 2024

abonelik iptali tüketici hakları

abonelik iptali tüketici hakları

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Taşınma ya da iş yeri değişikliği gibi çeşitli sebeplerle su aboneliğini iptal ettirmek isteyenler su aboneliği nasıl iptal edilir? Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tüketici haklarında yeni dönem geliyor!

Abonelik sözleşmelerinden tüketici kredilerine, maketten konut satışından yanıltıcı ilan ve reklamlara kadar pek çok düzenlemeyi içeren yeni Tüketici Kanunu, tüm yönetmenlikleri ve düzenlemeleriyle hayatımıza girdi.

Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?

Doğalgaz abonesi, aboneliğinin bulunduğu gayrimenkulden taşınması halinde, aboneliğinin iptal edilmesi için doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunabiliyor. Peki, Doğalgaz aboneliği nasıl iptal edilir? İşte abonelik iptali için gerekenler..

Doğalgaz abonelik iptali için gerekli belgeler!

Doğalgaz için, kira sözleşmesi, daireye ait tesisat numarası ve kimlik ile birlikte doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunuluyor. Peki abonelik nasıl iptal edilir? Doğalgaz abonelik iptali için gerekli belgeler nelerdir?

Tüketici Güven Endeksi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen Tüketici Eğilim Anketi verilerinden hesaplanan Tüketici Güven Endeksi temmuz ayı sonuçları açıklandı. Tüketici Güven Endeksi yükseldi.

Konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 12,65'e geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini 175 baz puan indirmesinin ardından ticari, taşıt, konut ve tüketici kredi faiz oranları ortalama 150-200 baz puan geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara tüketici davaları ile ilgili açıklama yaptı.

Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi...

Hamit Demir: Yeni tüketici kanunu konut satışına ek maliyet getirdi!

Demir İnşaat Başkanı Hamit Demir, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu'nu değerlendirdi. Demir'e göre, 28 Mayıs'ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu konut satışına ek maliyet getirdi. Bu yüzden senetli satışlar artacak...

ABD'de tüketici güven endeksi beklentilerin altında!

Tüketici güven endeksi Temmuz'da 81.3 öncü değerini alarak beklentilerin altında açıklandı. euters anketine katılan analistler Haziran'da 82.5 nihai değerini alan endeksin 83 seviyesinde açıklanmasını bekliyorlardı.

Tüketici derneğinden "devre tatil" uyarısı!

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

abonelik iptali tüketici hakları Haberi

abonelik iptali tüketici hakları

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. 


Abonelik iptali için ilgili birimlere müracaat edilmesi gerekiyor. Örneğin elektrik abonelik iptali için BEDAŞ'a müracaat edilebiliyor. Su abonelik işlemleri ise İSKİ'de yapılabiliyor. Peki, hangi eski abonelik iptali nasıl yapılır?


Elektrik aboneliği iptali işlemleri:

İptal için abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktamıza başvurması gerekiyor. 


Bağlı bulunulan hizmet noktasına; http://www.bedas.com.tr web adresinden İletişim butonundan ulaşılabiliyor.


Kiracı elektrik aboneliği

Kiracı elektrik aboneliği iptali için; Abonenin ya da vekilinin, tüzel kişiliklerde yetkilinin yazılı başvurusu ve nüfus cüzdan fotokopisi ile en yakın hizmet noktasına başvurması gerekiyor.


Bunun yanı sıra, ev sahipleri de kiracısının aboneliklerine son verebiliyor. Ancak ev...