17 / 05 / 2024

Abu Dabi trafiği Türklere emanet

Abu Dabi trafiği Türklere emanet

Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

TAV İnşaat 6 milyar liralık alacağı için tahkime gitti!

Suudi Arabistan ve Türkiye arasında yaşanan siyasi sorunlar yatırımları da vurdu. Abu Dabi Yönetim, Abu Dabi Havalimanı’nın yeni yapılması planlanan terminal ihalesini fesh ettiğini açıkladı. TAV 6 milyar liralık alacağı için tahkime gitti.

Endeksa'dan yaya trafiği ve ticari potansiyel endeksi analizi!

Kovid-19 salgını ile beraber bütün sektörlerde dijital dönüşüm başladı. Endeksa’nın sunduğu tüm gelişmiş lokasyon analizleriyle rakip marka konumları, bölgedeki detaylı demografik yapı gibi bilgilerin yanı sıra yaya trafiği katmanı ile tüm Türkiye'deki cadde ve sokakların trafik yoğunluğuna da erişi

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Abu Dabi'deki 144 katlı gökdelen yıkıldı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'deki 144 katlı Mina Plaza gökdelen 18 bin sondaj deliğine yerleştirilen patlayıcıların aktif hale getirilmesiyle 10 saniyede yıkıldı.

Kanal İstanbul inşaatı trafiği etkileyecek mi?

İstanbul'da 3. köprü ve yeni havaalanı yapımında, binlerce hafriyat kamyonu yollara çıkmış, pek çok kazaya karışmıştı. Yol Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, "10 bin hafriyat kamyonu İstanbul trafiğinde terör estirecek" dedi...

Rixos'un yeni gözdesi Abu Dabi ve Maldivler!

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos’un 2018’de Abu Dabi ve Maldivler’e de açılarak Körfez ve Asya pazarlarındaki konumunu güçlendirmeyi planladığını açıkladı.

Osmangazi'de trafiği aksatan binalar yıkılıyor!

İlçede yeni yollar açan Osmangazi Belediyesi, Küçükbalıklı Köprübaşı Caddesi üzerinde kalan ve trafiği aksatan binaları yıkarak caddeye rahat nefes aldırıyor.

Aydın'ın trafiği yeni çevre yoluyla rahatladı!

Aydın-Denizli otoyolunun bağlantısı olan çevre yolunun hizmete açılması, Efeler'deki şehir içi trafiğini rahatlattı.

Mahmutbey serbest geçiş sistemi 20 Kasım'da başlıyor!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde trafiği yüzde 30 azaltması beklenen serbest geçiş sisteminin 20 Kasım’da hayata geçeceğini söyledi.

Manisa trafiği yeni kavşaklarla nefes alacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilk kez Mayıs ayında yaptığı ‘Cengiz Ergün’le 7, Büyükşehir’le 2. Yıl Toplantısı’nda müjdesini verdiği Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi arasındaki yola kavşak projesinin uygulamaları tamamlandı.

Bursa Mihraplı'da trafiğe 25 milyonluk neşter!

Raylı sistem, yol genişletme ve yeni yol açma, köprü ve kavşak imalatları ile trafiği sorun olmaktan çıkarmayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı’nın kuzeyinde 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiği rahatlatacak!

Ağır vasıtaların yoğun trafik nedeniyle 3 saate çıkan Asya-Avrupa geçişleri Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde yarım saatte düşecek. Diğer köprülerin aksine Yavuz’u haftanın her günü 24 saat aralıksız kullanabilecek olan ağır vasıtalar fazla beklemeyi de aşacak.

Abu Dabi trafiği Türklere emanet Haberi

Abu Dabi trafiği Türklere emanet

Akıllı kent ve trafik sistemleri ile dünya liginde önemli bir oyuncu haline gelen ekin Technology, Abu Dhabi trafik sistemlerinin yönetimi için Akıllı Trafik Merkezi'nin kurulması ve trafiğin bir merkezden yönetilmesini kapsayan anlaşma EXPO 2020'ye kadar sistemin işlemesi sağlanacak. Sisteme trafikte yüzde 5 ila yüzde 25 arasındaki bir orada iyileşme gerçekleşmesi öngörülüyor. Gaziantep'ten Dubai'ye, Ankara'dan Bakü'ye, Türkiye ve yurtdışında birçok akıllı şehir ve akıllı trafik uygulamasına imza atan ekin Technology'nin Abu Dabi Projesi, tüm trafiği bir merkezden yöneterek, kontrol ve denetim altında tutuyor.


Şehirlere örnek olur


Abu Dabi Akıllı Trafik Merkezi ile eve ulaşma süresinin kısalması, benzin tasarrufu, karbon salımının azalması, ambulans, polis, itfaiye gibi kamu araçlarının bekleme yapmadan geçmesi mümkün olacak. Şirketin sahibi Akif Ekin, ''Trafikte akıllı sistemler kullanmamak hem zaman...