04 / 05 / 2024

acele kamulaştırma bedeli

acele kamulaştırma bedeli

Kamulaştırma uygulamasına hız kazandırmak için acele kamulaştırma yöntemine gidilebiliyor. Peki acele kamulaştırma nedir?

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Ankara Altındağ'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara Altındağ'da Yenice Mahallesi'nde öğrenci yurdu yapılması amacıyla acele kamulaştırma yapılacak...

Ağrı Merkez'de yol çalışması için acele kamulaştırma yapılacak!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Ağrı Merkez'de yol yapım çalışmaları için acele kamulaştırma yapılacak..

Antalya Korkuteli'nde acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da Küçükköy Güneş Enerji Santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

İzmir Seferihisar'da acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı, İzmir Seferihisar'da tesis edilecek jeotermal enerji santralinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapacak..

Ankara Beypazarı ve Nallıhan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da tesis edilecek Hidroelektrik Enerji Santrali için Maliye Bakanlığı acele kamulaştırma yapacak..

Teiaş enerji hatları için acele kamulaştırma yapacak!

Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü bazı illerde acele kamulaştırma yapacak. Kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ilinde tesis edilecek ova regülatörü ve hidroelektrik santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Bitlis Hizan'da acele kamulaştırma yapılacak!

Maliye Bakanlığı tarafından Hizan Hidroelektrik Enerji Santrali projesi için itlis'in Hizan İlçesi'ndeki bazı alanlarda acele kamulaştırma yapılacak..

Kars Lojistik Merkezi ve Demiryolu projesi için acele kamulaştırma!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Kars Lojistik Merkezi ve Demiryolu Bağlantısı Uygulama Projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Manisa ve İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

Aliağa LOOP Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, Manisa Merkez'de ve İzmir Aliağa'da acele kamulaştırma yapılacak..

1915 Çanakkale Köprüsü otoyolu için acele kamulaştırma!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dahil) Kesiminin yapımı için acele kamulaştırma yapılacak...

acele kamulaştırma bedeli Haberi

acele kamulaştırma bedeli


Kamulaştırma Kanunu'na göre acele kamulaştırma davaları açılabiliyor. Bu davalarda amaç, kamulaştırmayı yapacak kurumun kamu yararını gözettiği için uygulamanın gecikmesini önlemek oluyor.


Süreç nasıl işliyor?

Acele kamulaştırma davası açıldığı durumlarda, öncelikle mahkeme bir bilirkişi kurulu atıyor. Böylelikle taşınmazın acele el koyma bedeli belirleniyor. Daha sonra ise kamulaştırma yapacak kuruma belirlenen bedelin mal sahibinin hesabına bloke etmesi için zaman tanınıyor. Kurumun bedeli yatırmasını takiben mahkeme taşınmaza acele el konması kararını alıyor.


Dava sonrası...

Sürecin yukarıdaki gibi işlediği acele el koyma davasından sonra kamulaştırmayı gerçekleştirecek kurum mal sahibiyle satın alma usulü yöntemi konusunda anlaşmaya gitmeye çalışacaktır. Ancak bundan sonuç alamazsa, Kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescil davasını açacaktır.


Kısmi kamulaştırma nedir?

Acele kamulaştırma nedir? dedikten sonra kısmi kamulaştırmanın ne demek olduğuna da değinelim. Kamulaştırmayı yapacak kurumun, el koyduğu taşınmazın...