04 / 05 / 2024

acele kamulaştırma kararına itiraz

acele kamulaştırma kararına itiraz

Kamulaştırma uygulamasına hız kazandırmak için acele kamulaştırma yöntemine gidilebiliyor. Peki acele kamulaştırma nedir?

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar İli sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Bolvadin Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun Atakum için acele kamulaştırma kararı!

Samsun'un Atakum ve İlkadım ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazların ve kent merkezindeki Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik projenin hayata geçirilmesi için acele kamulaştırma kararı alındı...

Çanakkale Ayvacık'ta acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Ayvacık ilçesi, Kırca mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Ankara Kızılcahamam'da acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Kızılcahamam ilçesi, Yukarı Çanlı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Düzce için acele kamulaştırma kararı!

Düzce ili Yığılca ve Merkez ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Merkez ilçesi, Bodurlar ve Kocalar Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Rize'de acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Hemşin ilçesi, Ortaköy Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

İstanbul Pendik'te acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Pendik ilçesi, Bahçelievler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Pendik Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Çankırı'da acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili Kurşunlu ve Şabanözü ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Siirt Şirvan'da acele kamulaştırma kararı!

Siirt ili Şirvan ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa'da acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili Akhisar ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

acele kamulaştırma kararına itiraz Haberi

acele kamulaştırma kararına itiraz


Kamulaştırma Kanunu'na göre acele kamulaştırma davaları açılabiliyor. Bu davalarda amaç, kamulaştırmayı yapacak kurumun kamu yararını gözettiği için uygulamanın gecikmesini önlemek oluyor.


Süreç nasıl işliyor?

Acele kamulaştırma davası açıldığı durumlarda, öncelikle mahkeme bir bilirkişi kurulu atıyor. Böylelikle taşınmazın acele el koyma bedeli belirleniyor. Daha sonra ise kamulaştırma yapacak kuruma belirlenen bedelin mal sahibinin hesabına bloke etmesi için zaman tanınıyor. Kurumun bedeli yatırmasını takiben mahkeme taşınmaza acele el konması kararını alıyor.


Dava sonrası...

Sürecin yukarıdaki gibi işlediği acele el koyma davasından sonra kamulaştırmayı gerçekleştirecek kurum mal sahibiyle satın alma usulü yöntemi konusunda anlaşmaya gitmeye çalışacaktır. Ancak bundan sonuç alamazsa, Kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescil davasını açacaktır.


Kısmi kamulaştırma nedir?

Acele kamulaştırma nedir? dedikten sonra kısmi kamulaştırmanın ne demek olduğuna da değinelim. Kamulaştırmayı yapacak kurumun, el koyduğu taşınmazın...