05 / 07 / 2024

açlık sınırı

açlık sınırı

Türk-İş’in açıkladığı verilere göre 4 kişilik aile için belirlenen açlık sınırı 6 bin 840 lira oldu. Son belirlenen 5 bin 500 liralık asgari ücretin bir hayli üzerinde olan rakam ülkedeki ekonomik sorunların da adeta bir özeti niteliğinde.

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, son röportajında Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını ve açlık sınırını tek tek açıkladı.

Bakan Bilgin'den Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la (EYT) ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptıkları araştırmaların sonucuna dayanarak Türkiye’de 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğunu dile getirdi. Çakar, Türk-İş’in açıkladığı son açlık sınırının 6 bin 17 lira 85 kuruş, yoksulluk sınırını ise 19 bin 602 lira 14 kuruş old

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı!

TÜRK-İŞ tarafından yapılan çalışmaya göre göre aynı aydı gıda fiyatları aylık yüzde 0,05, yıllık yüzde 82,02 artarken, açlık sınırı 19 bin, yoksulluk sınırı 62 bin TL'ye dayandı.

Asgari ücrette ara zam senaryoları! Eylül ayında artacak mı? Asgari ücretlileri neler bekliyor?

Enflasyonun ve açlık sınırının artması, sabit ücretli çalışanların alım gücünü günden güne düşürurken; asgari ücrete ara zam belirsizliği de devam ediyor. Peki asgari ücretlileri neler bekliyor? Ara zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...

BİSAM açıkladı! Açlık ve yoksulluk sınırında asgari ücret eridi...

BİSAM verileri kapsamında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 18 bin 489 Türk Lirası, yoksulluk sınırı ise 63 bin 955 Türk Lirası olarak bildirildi.

Açlık sınırı 25 bin 374 TL, yoksulluk sınırı ise 70 bin 253 TL oldu! 

BES-AR'ın haziran ayı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 25 bin 374 TL, yoksulluk sınırı ise 70 bin 253 lira şeklinde belirlendi. İşte detaylar...

Yurt dışında yaşayanlar ya da yurt dışından Türkiye'ye dönenler nasıl emekli olabilir?

Türkiye’de milyonlarca kişi kademeli emeklilik bekliyor. Milyonlarca emekli de açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Vatandaş emeklilik sistemi ile ilgili düzenleme beklerken, mevcut yasalara göre yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’den emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Emekli maaş zammında sürpriz rakam!

Emekliler temmuz ayında yapılacak zam oranıyla ilgili açıklamaları bekliyor. Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırı rakamı 18 bin 969 TL’ye yükselirken, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, emekli maaşlarının her zaman açlık sınırının yüzde 50 üzerinde olduğunu söyledi.

Açlık sınırı 19 bin TL'ye, yoksulluk sınırı da 61 bin TL'ye dayandı! 

Türk-İş verilerine göre mayısta açlık sınırı 18 bin 969 TL, yoksulluk sınırı 61 bin 788 TL olarak belirlendi. İşte o son dakika rakamlar..

Asgari ücrette fark açılıyor! Açlık sınırı 20 bin liraya dayandı!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na göre, 2024 yılının mayıs ayında açlık sınırı 19 bin 926 TL'ye çıkarken, yoksulluk sınırı da 59 bin 353 TL'ye çıktı.

Açlık sınırı asgari ücrete fark attı 17 bin 756 TL oldu: Yoksulluk sınırı da 61 bin TL! 

BİSAM verilerine göre Nisan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 600 TL'ye yaklaştı. Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 17 bin lirayı, yoksulluk sınırı 60 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar...

400 bin TL’nin yıllık faiz getirisi asgari ücretlinin bir senelik kazancından fazla

Türk-İş’in açıkladığı Nisan ayı rakamlarına göre asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücretliler temmuz ara zammı beklerken, 400 bin TL’nin yıllık faiz getirisinin, asgari ücretlinin bir senelik kazancından fazla olduğu hesaplandı. Vatandaş bu hesaba şaşırdı.

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

Konut piyasasındaki durgunluk devam ettikçe internet sitelerindeki ilan sayısı artıyor. Nüfusa göre kıyaslandığında bazı illerdeki satılık sıfır  konut ilanı sayısı birkaç artıyor.

Açlık sınırı asgari ücreti solladı: Açlık sınırı 17 bin 725 TL, yoksulluk sınırı 57 bin 736 TL oldu! 

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan Nisan 2024 rakamlarına göre, 17 bin 2 TL'lik asgari ücret, bu yıl ilk defa açlık sınırının gerisinde kaldı. İşte o rakamlar...

Birleşik Kamu-İş açıkladı! Yoksulluk sınırı 58 bini aştı...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçları kapsamında, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisi ile birlikte 19 bin 890 lira olduğu açıklandı.

açlık sınırı Haberi

açlık sınırı

Türk-İş'in, çalışanların yaşam koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışlarının aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Temmuz 2022 sonuçları belli oldu.

Çalışmaya göre, bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması karşılığını ifade eden 'açlık sınırı' 6 bin 840 lira oldu. 

Gıda ile giyim, konut, sağlık, ulaşım, eğitim ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarını hedefleyen 'yoksulluk sınırı' ise 22 bin 280 lira olarak belirlendi. 

Evli olmayan bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık en az 8 bin 930 lira olarak tespit edildi.
 

Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken en düşük harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 7,01 artarken, son 12...