11 / 05 / 2024

Ada pafta nasıl öğrenilir

Ada pafta nasıl öğrenilir

Tapuda yazan ada pafta bilgilerinin hangi taşınmaz mala ait olduğu nasıl öğrenilir? Ada pafta nasıl bulunur? Tapu kayıt örnekleri nasıl çıkarılır? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı bu haberde...

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ada parsel nedir? Ada parsel numarası nasıl bulunur?

Ada parsel, günlük hayatta da kullanılan kavramlardan biridir. Gayrimenkul terimlerinden olan ada parsel, özellikle de yatırımcı veya mirasçılar tarafından bilinmesi önemlidir. Peki ada parsel nedir ve ada parsel numarası nasıl bulunur? İşte konu ile ilgili tüm bilgiler...

Ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Ada parsel sorgulamasına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? sorusuna yanıt!

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

Ada bazında kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Kentsel dönüşümün ada bazında uygulanması halinde ise yüzde 100 anlaşma sağlanması gerekiyordu. Ancak bu durum yeni Torba Yasanın yürürlüğe girmesi ile değişti. Peki, ada bazında kentsel dönüşüm nasıl olacak?

DKY Ada ödemeleri nasıl yapılıyor?

İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da inşa edilecek DKY Ada Rezidans 740 tane daireden oluşuyor. Proje E-5'e 1,5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Peki DKY Ada ödemeleri nasıl yapılıyor?

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri!

Bir taşınmaz malın tapu bilgileri kapsamında ada, pafta ve parsel numaraları yazıyor. Ada pafta parsel numarasından adres bulunabiliyor. Peki, bu numaralar ile adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parsel numarasından adres bulma işlemleri..

Kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda tespit edilen riskli yapılar yıkılarak yerine yönetmeliklere uygun sağlam yapılar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Peki adım adım ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte parsel sorgulama programı...

Ada pafta parselden adres bulma!

Tapu Sicil Tüzüğünün 101. maddeleri gereğince bu bilgiler sadece ilgilisine verilebiliyor. Peki, taşınmaza ait ada pafta parselden bilgilerinden adres nasıl bulunur? İşte ada pafta parselden adres bulma işlemleri..

Ada pafta nasıl öğrenilir Haberi

Ada pafta nasıl öğrenilir

Ada pafta nasıl bulunur?

Pafta, planı oluşturan parçalardan biridir. Arsanın yeri, tapu kaydı, pafta, ada ve parsel numaraları gibi detaylar bu harita üzerinde yer alır. Peki, tapuda gördüğünüz ada ve paftanın hangi eve ait olduğunu nerden öğreneceğinizi merak ediyorsanız; "Ada pafta nasıl bulunur?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ada pafta adres sorgulama..

Elinizdeki tapudaki bilgilerin nereye ait olduğunu öğrenmek için bağlı olduğunuz belediyeye müracaatta bulunabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden online bir şekilde ada pafta parsel sorgulaması yapabilirsiniz.


Tapu kayıt örneklerinin çıkarılması

Tapu kayıt örneklerinin çıkarılması için kadastro müdürü, uygulama alanında çalışmalara başlamadan önce, uygulama yapılacak taşınmazlara ait tapu kayıtlarının çıkarılması için personel görevlendirir.


Uygulama alanındaki taşınmazların, tapu ve kat mülkiyeti kütüğü ile özel sicilindeki ili, ilçesi, mahallesi, köyü, mevki, pafta, ada ve parsel numarası, maliki ve payı, niteliği,...