06 / 05 / 2024

ada üzerinde kentsel dönüşüm

ada üzerinde kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda tespit edilen riskli yapılar yıkılarak yerine yönetmeliklere uygun sağlam yapılar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılacak mı?

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998'deki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 

GOP Plevne'nin yüzde 80'i satıldı!

İnşaat müteahhitliği ve gayrimenkul geliştirme alanlarındaki köklü tecrübesiyle 2021 yılını dönüşüm yılı ilan eden Bahaş Holding, İstanbul’un ilk ada bazlı kentsel dönüşüm projesi olan, GOP Plevne Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında sona yaklaştı. 

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

Seba Hayat 890 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje!

Seba İnşaat ile AG Hayat İnşaat A.Ş. ortaklığı ile Ümraniye Esenevler Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Seba Hayat satışta. Projede fiyatlar 890 bin TL'den başlıyor...

Bayraklı'da ada bazlı kentsel dönüşüm başlayacak!

Bayraklı için özveriyle çalışacaklarını söyleyen AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, kentsel dönüşümde örnek adımlar atacaklarını söyledi.

Gaziosmanpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı Gaziosmanpaşa’da, süreci kolaylaştıracak yeni bir modele geçiliyor.

Fenix Yapı'dan Antalya'ya yeni proje!

Antalya’nın ilk ada bazlı kentsel dönüşüm projesi olan Fenix 84 projesinde satışlar başladı. Fenix 84 projesi 8 bin 400 metrekarelik arazi üzerinde 156 daire olarak yükseliyor. 

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Antalya'da bozulan imar yapısının değişmesi için fırsat olarak görünüyor. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentteki dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

ada üzerinde kentsel dönüşüm Haberi

ada üzerinde kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm ada bazında nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alanda tespit edilen riskli yapılar yıkılarak yerine yönetmeliklere uygun yapılar inşa ediliyor.


Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamına girebilmesi için Bakanlık tarafından yetkilendirilen firmalar tarafından "risklidir" raporunun alınması gerekiyor. Kentsel dönüşüm projesi, bireysel olarak yapılabildiği gibi, ada bazında da yapılabiliyor.


6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Madde 6’da geçen “Bu çerçevede, parsellerin tevhit edilmesine, münferit veya birleştirilerek veya imar adası bazında uygulama yapılmasına, yeniden bina yaptırılmasına, payların satışına, kat karşılığı veya hasılat paylaşımı ve diğer usuller ile yeniden değerlendirilmesine sahip oldukları hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile karar verilir.” hükmü yer alıyor. 

Buna göre, bireysel olarak yapılan riskli yapı başvurularında, 2/3 çoğunluğun sağlanması esas oluyor. Ancak, Afet...