30 / 04 / 2024

Adalet Sarayına yapılacak rüzgar tribünü projesi ilgi odağı oldu

Adalet Sarayına yapılacak rüzgar tribünü projesi ilgi odağı oldu

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi yapabilmesi için kurulan rüzgâr türbini, sadece 28 projenin katılacağı Paris'teki Avrupa Altair Teknoloji Konferansı'na davet edildi

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ne kadar oldu? İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

Emekli ve memurların beklediği haziran ayı enflasyon oranı resmen belli oldu. Bu kapsamda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı resmen belli oldu! İşte Temmuz 2023 maaş zam oranı...

Emeklilere seyyanen zamlı yeni maaş tablosu ortaya çıktı! Yüzde 30-50 zam yapılacak!

Temmuz ayına az bir zaman kala emekli ve memur aylıklarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı müjdesini vermişti. Durum böyle olunca, tüm dikkatler emekli aylıklarına yapılacak zam oranına çevrildi.

Öğretmenlerin maaş zammı tek tek hesaplandı! Öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

Milyonlarca memur ile emekli Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili tahminleri araştırıyor. Peki öğretmen maaşına Temmuz'da ne kadar zam yapılacak? 

Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da memur maaşı kaç lira olacak? Şimdi bu rakamlara göz atın! 

Memur zammı için geri sayım resmen başladı. Peki memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da memur maaşı kaç lira olacak?

Özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Tek tek açıklandı! 

Özel sektör çalışanları da asgari ücrete yapılacak ara zammı dört gözle bekliyor. Peki özel sektör çalışanlarına zam yapılacak mı?

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

Memur maaş zammında müjdeli haber dört gözle bekleniyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisi için kritik tarih 1 Mayıs olarak belirtiliyor. Peki memur maaşlarına ara zam yapılacak mı?

Memur ve memur emeklileri hemen bakın! Memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak? Peş peşe açıklandı! 

Memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Asgari ücrete Temmuz'da ara zam sinyalinin verilmesinin ardından 'Memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak?' sorusu gündem oldu. Peki memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak?

Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

Milyonlarca memur, maaşlara ara zam gelip gelmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki Memur maaşlarına ek zam müjdesi geldi mi? Memurlara ek zam ne zaman yapılacak? Şimdi bakın!

Memur maaşına ek zam yapılacak mı? En düşük memur maaşı yükselecek mi? Hemen bakın!

'Memura ek zam var mı?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki memur maaşına ek zam yapılacak mı? En düşük memur maaşı yükselecek mi?

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

Kamudaki 700 bin işçiye zam şoku! Pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Kamu toplu sözleşmelerinde yeni tur görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Peki pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Ev hanımlarına bu kadar ödeme yapılacak. Önce bakın

Ev hanımları, artan enflasyonun ardından kendilerine yönelik ödemeleri daha çok araştırmaya başladı. İşte ev kadınlarına yapılacak ödemenin detayları...

Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaşlarına 6 aylık periyotlar şeklinde zam yapılıyor. Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Adalet Sarayına yapılacak rüzgar tribünü projesi ilgi odağı oldu Haberi

Adalet Sarayına yapılacak rüzgar tribünü projesi ilgi odağı oldu

İstanbul Adalet Sarayı'nın çatısına elektrik üretimi amacıyla kurulan rüzgâr türbini, Paris'te gerçekleştirilecek Teknoloji Konferansı'na davet aldı. Konferansta projeyi tanıtacak olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Konferansa dünya çapında 28 proje davet edildi. Türkiye'den de güçlü rakiplerimiz vardı ama biz seçildik" dedi. 


'GÜÇLÜ RAKİPLER VARDI' 

SABAH'ın sorularını cevaplandıran projenin fikir babası ve koordinatörü Başsavcı Fehmi Tosun İstanbul Adalet Sarayı'nda Başsavcı Vekili olarak görev yaptığı sırada 2012'de adliyenin çatısının çok rüzgar aldığını fark ettiğini, aylık 500 bin lirayı bulan elektrik masrafını nasıl düşüreceklerini düşündükleri sırada yurtdışında gördüğü rüzgar türbinin adliye çatısına konulup konulamayacağını araştırmaya başladıklarını kaydetti. Bu fikri İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden öğretim üyesi Ergün Bozdağ'la paylaştığını belirten Başsavcı Tosun, "Hocam ekibiyle birlikte geldi, ölçüm yaptılar ve burada rüzgar türbini...