20 / 05 / 2024

adam kayalar nerede

adam kayalar nerede

Erdemli ilçesinde Şeytan Deresi Vadisi'nin sarp yamaçlarına M.Ö 1. ile M.S. 2. yüzyıl arasında yapıldığı tahmin edilen büyük boyutta insan kabartmalarına sahip "Adam Kayalar", görenleri şaşırtıyor.

Adam Kule nerede? Açık adres!

Maltepe Dragos'ta yer alan Adam Kule'de stüdyo ve 1 oda 1 salon konutlar bulunuyor. Adam Kule nerede? Açık adres...

Adam Kule Maltepe satış ofisi nerede?

Adam Kule Rezidans'ta fiyatlar 306 bin TL'den başlıyor. Tek blok halinde inşa edilen projede 1+0 ve 1+1 daireler yer alıyor. Peki Adam Kule Maltepe satış ofisi nerede?

Maltepe Adam Kule Rezidans nerede?

Adam Kule Residence'de dairelerin alanları 46 metrekareden başlıyor. Projede 254 tane konut ve 88 tane home ofis bulunuyor. Peki Maltepe Adam Kule Rezidans nerede?

Dap Yapı Adam Kule Rezidans nerede?

Daire tiplerinin 1+0 ve 1+1 olarak tasarlandığı projede 254 adet daire ve 88 adet home ofis yer alıyor.Peki Dap Yapı Adam Kule Rezidans nerede?

Adam Kule Rezidans nerede?

Dap Yapı imzası ile hayata geçirilen Adam Kule'de dairelerin alanları 46 - 204 metrekare olarak tasarlandı. Projede 48 ay 0 faiz imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki Adam Kule Rezidans nerede?

Dragos Adam Kule Rezidans nerede?

Toplam 350 adet konuttan meydana gelen Dragos Adam Kule Rezidans Konutları 27 katlı tek blok şeklinde inşa ediliyor. Peki Dragos Adam Kule Rezidans nerede?

Adam Kule Dap Yapı nerede?

Dairelerin 1+0 ve 1+1 şeklinde dizayn edildiği Adam Kule Rezidans 27 katlı tek bloktan oluşuyor. Proje daire fiyatları 299 bin TL'den başlıyor. Peki Adam Kule Dap Yapı nerede?

Adam Kule Dap Yapı projesi nerede?

Dragos Adam Kule projesi Dap Yapı imzası ile 27 katlı tek blok halinde inşa ediliyor. Peki Adam Kule Dap Yapı projesi nerede?

DAP Yapı Adam Kule Evleri nerede?

27 katlı tek blok halinde inşa edilen DAP Yapı Adam Kule Evleri 'nde 350 adet ünite yer alıyor. Peki DAP Yapı Adam Kule Evleri nerede?

Adam Kule Maltepe Evleri nerede?

Daire fiyatlarının 200 bin TL'den başlangıç gösterdiği Adam Kule Maltepe Evleri ‘nde daire tipleri 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.Peki Adam Kule Maltepe Evleri nerede?

Adam Kule projesi nerede?

15 ile 28 Mayıs tarihleri arasında home office veya rezidans alana Avrupa tatili hediye eden Adam Kule projesinde satışlar devam ediyor. Peki Adam Kule projesi nerede?

Dap Adam Kule nerede?

Daire fiyatlarının 200 bin TL'den başlangıç gösterdiği Dap Adam Kule Rezidans projesinde lansman avantajlarıyla satışlar devam ediyor. Peki Dap Adam Kule nerede?

Adam Kule Evleri nerede?

Maltepe Adam Kule projesinde ev fiyatları, dairelerin konum ve büyüklüklerine göre değişiklik gösteriyor. Projede daire fiyatları 200 bin TL'den başlıyor. Peki Adam Kule Evleri nerede?

adam kayalar nerede Haberi

adam kayalar nerede

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu, AA muhabirine, Adam Kayalar'ın, Anadolu'nun hiçbir yerinde örneği bulunmadığını söyledi.


Mersin’in önemli turizm merkezlerinden Erdemli'ye bağlı Kızkalesi Mahallesi'ne yaklaşık 5 kilometredeki Şeytan Deresi Vadisi'nde bulunan Adam Kayalar'ı önemli tarihi eser olarak nitelendiren Aydınoğlu, bölgede 9 niş içerisinde 11 erkek, 4 kadın, iki çocuk, bir dağ keçisi ve Roma kartalı kabartması bulunduğunu bildirdi.


Adam Kayalar bölgesinin kutsal alan seçildiği için kayalara o dönemin ileri gelenleri ya da komutanların ailesi ve çocuklarının kabartmalarının minnet duygusundan dolayı yapıldığını anlatan Aydınoğlu, "Anadolu'da bu kadar kabartmayı bir arada gördüğünüz hiçbir alan yok. Belki başka kültürlere ait eserler var ancak bu kadar kabartmanın bulunduğu alan bulmak mümkün değil" diye konuştu.


- Bölge tarihi...