03 / 05 / 2024

Adana Bölge Adliye Mahkemesi

Adana Bölge Adliye Mahkemesi

CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Adana'da Bölge Adliye Mahkemesi kurulmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Uslupehlivan sorularının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi’nin konut kiralarında uygulanan artış oranı üst sınırının "adil” olmadığı yönündeki karar ev sahiplerini sevindirirken kiracıları üzdü. Peki, Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? İşte detaylar...

Adana Buruk 2. Etap 4. Bölge TOKİ ihalesi yarın!

Adana İli, Sarıçam İlçesi, Buruk Mahallesi 2. Etap 4. Bölge 619 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Adana Sarıçam 2. Etap 4. Bölge ihalesi 25 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Sarıçam 2. Etap 4. Bölge projesinin ihalesini 25 Şubat'ta gerçekleştirecek.

TOKİ Adana Buruk 2. Etap 2. Bölge ihalesi bugün!

Adana İli, Sarıçam İlçesi, Buruk Mahallesi 2. Etap 2. Bölge 473 Adet Konut , 13 Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Adana Sarıçam 2. Etap 1. Bölge ihalesi bugün!

Adana İli, Sarıçam İlçesi, Buruk Mahallesi 2. Etap 1. Bölge 440 Adet Konut , 21 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami inşaatları İle Altyapı ve çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Adana Buruk 2. Etap 2. Bölge ihalesi 30 Aralık'ta!

Adana Sarıçam Buruk Mahallesi 2. Etap 2. Bölge 473 Adet Konut , 13 Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 30 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

TOKİ Adana Sarıçam 2. Etap 1. Bölge ihalesi 30 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana İli, Sarıçam İlçesi, Buruk Mahallesi 2. Etap 1. Bölge 440 Adet Konut , 21 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami inşaatları İle Altyapı ve çevre Düzenlemesi İşini 30 Aralık tarihinde gerçekleştirecek.

9 bölge kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya, Denizli, Muğla, Osmaniye, Van, Rize ve Adana’da 9 ayrı bölge kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden lokanta yapım ve kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapım karşılığı uzun süreli kiralama ihalesi yapılıyor.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası açıldı!

Yerel mahkemeler tarafından verilen kararların incelemesini yapmak üzere geçtiğimiz yıl 20 Temmuz'da faaliyete başlayan ve geçici olarak Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda hizmet veren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin yeni binası tamamlanarak açıldı.

Adana Aladağ'da Yatılı Bölge Yurdu yapılıyor!

Adana Aladağ'da yaşanan yangın faciası sonrasında, bölgede inşa edilen Yatılı Bölge Yurdu'nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Yapımı hızla ilerleyen yurt 300 kişilik olarak planlandı.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası törenle açıldı!

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi hizmet binası hizmete açıldı. Yapılan açılışa, Başbakan Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi Haberi

Adana Bölge Adliye Mahkemesi



CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Adana'da Bölge Adliye Mahkemesi kurulmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Uslupehlivan sorularının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Uslupehlivan önergesinde "Adalet Bakanlığının bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı alanlarının yeniden belirlenmesine ilişkin teklifi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hazırladığı bölge adliye mahkemeleri kararnamesi yayımlanmış ve yargı çevresi belirlenen mahkemeler 20 Temmuz 2016 tarihi ile faaliyete geçirilmiştir. Buna göre bölge adliye mahkemelerinin sayısı 15'ten 7'ye, bölge idare mahkemelerinin sayısı 8'den 7'ye indirilmiştir. Bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluğuna göre kurulan bölge adliye mahkemelerinde başlangıçta Adana ili de bulunmaktayken, Bakanlığın aldığı karar ile ilimizin yargı çevresi yönünden Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine bağlanmasına karar verilmiştir.


Akdeniz Bölgesinin sosyal, ekonomik, nüfus ve diğer yönlerden en büyük ili...