05 / 05 / 2024

Adana büyükşehir kamulaştırma

Adana büyükşehir kamulaştırma

Adana Müze Kavşağı’ndaki eski Orduevi’nde karargah, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılan binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir kentsel dönüşümde gaza bastı: 14 yıllık bekleyiş çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesi’ndeki dönüşüm ile ilgili bilgi verdi ve yeni planlarını açıkladı. Peki Adana'daki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

İstanbul Büyükşehir Hali'nde düşüşe geçen domates fiyatları tekrardan tırmandı! İşte 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Atan sebze meyve fiyatlarından sonra tüketici fiyatlarda indirim yapılmasını bekliyor. Peki sebze ve meyve fiyatları İstanbul Büyükşehir Hali'nden kaç TL'ye satılıyor? İşte 22 Mart 2022 İstanbul Büyükşehir Hali fiyat listesi...

Ankara Büyükşehir, hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri satışa çıkarıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi hazine ile mahsuplaştığı gayrimenkulleri 11 Kasım tarihinde satışa çıkarıyor.

Adana Büyükşehir'den 19.2 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 adet şantiye alanını 19 milyon 268 bin 644 TL'ye kapalı teklif usulü ile kiraya verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iki senede 310 milyon liralık arazi aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 ve 2020 yıllarında 310 milyon liralık gayrimenkul satın aldı. 2021 yılında ise kamulaştırmalar için 218 milyon lira harcanması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden esnafa 1500 TL destek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iş yerini kapatan esnafa destek olmak için 1500 lira yardımda bulunacağını belirtti.

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'icra' şoku!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada bir firmanın 2016 yılında aldığı bir ihale üzerine yaptığı işin parasını alamadığı gerekçesiyle kendilerini haciz ile karşı karşıya bıraktığını ve makam odasındaki eşyalarının alındığını belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den çocuk kütüphanesi müjdesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Necip Fazıl Kültür Merkezi arka kısmında yapımı süren yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Güngör, bölgeye bütüncül bir kültür merkezi kazandıracaklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir'den sahra hastanesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Fuar Alanı’nda sahra hastanesi kurdu.

Adana büyükşehir kamulaştırma Haberi

Adana büyükşehir kamulaştırma


Adana’da uygulamaya koyduğu projelerle kent içi trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatan hamleler yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi’nin (Karnıyarık) doğusunda da 50 santimlik yaya kaldırımının genişliğini 3 metreye çıkartacak ve bir şerit yeni yol açacak. Bu amaç kapsamında 29 Ocak Pazar günü Müze Kavşağı’ndaki eski Orduevi’nde karargah, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılan binanın yıkımı gerçekleştirilecek. Toplam bin 500 metrekare alan kazandıracak yıkım çalışmasının güvenli şekilde yapılması için güzergah, gün boyu trafiğe kapalı kalacak.

KAMULAŞTIRMA KARŞILIĞI MEHMETÇİK’E DİNLENME SALONU VE KOĞUŞ

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Müze kavşağında kaldırım ve yol genişletmesi için ihtiyaç duyulan kamulaştırma konusunda 6. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı yetkilileriyle mutabakata vardı. Adana Büyükşehir Belediyesi, karargah,...