05 / 05 / 2024

adana havalimanı projeleri

adana havalimanı projeleri

İncirlik Üssü'ne iniş-kalkış güzergahında 10 katlı bina krizi yaşanıyor. ADANA'nın merkez Sarıçam İlçesi'nde kaba inşaatı tamamlanan İÜ katlı apartmanın, İncirlik Üssü'ndeki uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ortaya çıktı.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Seyhan Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

BN Hotel Thermal Mersin'de açıldı!

BN Hotel Thermal Mersin'in İçmeler bölgesinde hizmete açıldı.  Otel Adana Havalimanı'na 45 dakika mesafede bulunuyor. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Burhanettin Bulut'tan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Yap - işlet - devret projesiyle yapılan Çukurova Havalimanı ile ilgili sorduğu sorulara cevap alamayan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bu kez de CİMER’e başvuruda bulundu. Ancak soruları gizlilik gerekçesiyle yanıtlanmadı.

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Havalimanı'nın maliyeti ne kadar?

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Havalimanı için yıllık 12 milyon yolcu garantisi verileceğini söyleyerek, "Bu filmi Zafer Havalimanı’nda gördük" dedi. Çulhaoğlu, “Yeni havalimanının maliyeti 500 milyon Euro'dan aşağı olmayacak" diye konuştu.

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...

İstanbul Havalimanı dünyada 'oyunu değiştiren' projeler arasında!

Dünyada son dönemde inşa edilen havalimanı projeleri arasında doğa teması öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı mimari tasarımıyla dünyada bu akımın öncüleri arasında yer alıyor.

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

adana havalimanı projeleri Haberi

adana havalimanı projeleri

İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı Mania Kontrol Heyeti, havaalanının kuzeydoğusunda Hollanda'ya ait patriot füze savunma sistemlerinin konuşlandığı bölgeye yakın olan Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde 10 katlı inşaatın uçakların yaklaşma- tırmanma hattına ilişkin Mania Planı'na aykırı olarak inşa edildiğini saptadı. Adana sivil havaalanı bölgesinde de 138 yüksek katlı bina. aynı nedenle durdurulmuş, mühürlenmişti. 


İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığınca 2001'de hazırlanan Mania Planı'nda maksimum bina yüksekliği deniz seviyesinden 118 metre olarak belirlendi. 2013'te ise Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sarıçam İlçe Belediyesi, bu bölgede 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırladı. İmar planlarına göre merkezi iş alanlarında 2.40 yoğunluk verilirken, bina yüksekliği serbest bırakıldı. 


Ancak, bina yükseklikleri belirlenirken hava mania kriterlerinin dikkate alınması istendi. 

Uygulamaya geçen imar planına göre Sarıçam İlçesi'ndc bina yapmak isteyen müteahhitlere...