05 / 05 / 2024

Adana İncirlik Üssü projeleri

Adana İncirlik Üssü projeleri

İncirlik Üssü'ne iniş-kalkış güzergahında 10 katlı bina krizi yaşanıyor. ADANA'nın merkez Sarıçam İlçesi'nde kaba inşaatı tamamlanan İÜ katlı apartmanın, İncirlik Üssü'ndeki uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ortaya çıktı.

Bugüne kadar 30 milyar TL'lik iş bitiren Özsoy Grup konkordato talep etti!

Aralarında İncirlik Üssü’ndeki bir projenin de yer aldığı 150 kadar dev projede imzası bulunan Özsoy İnşaat'ın 3 şirketi için konkordato talep edildi.

Adana İncirlik'te iş yapamayan mağazaların yüzde 80'i satılık!

Adana'da İncirlik Hava Üssü‘nün yer aldığı İncirlik Mahallesi'nde yabancı askerlere eşya satan esnaf, ABD'nin güvenlik yasakları nedeniyle iş yapamıyor. 

Adana Yüreğir'de 9 milyon TL'ye icradan satılık arsa ve müştemilat!

Adana 12. İcra Dairesi Müdürlüğü, Adana ili, Yüreğir ilçesi, İncirlik Mahallesi, 238 ada 1 parsel ve 239 ada 1 parselde yer alan arsa ve müştemilatını toplam 9 milyon 86 bin 356‬ TL'ye icradan satıyor...

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

Adana'da girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak!

Adana'nın yeni nesil teknoloji sektörlerinde girişimcilik üssü haline getirilmesini amaçlayan projelerin sözleşmeleri imzalandı. Proje kapsamında bölgede girişimcilik merkezi ve kimya vadisi kurulacak.

Adana Sarıçam'da 2 katlı evlere ruhsat izni çıktı!

Adana'da merkez ilçesi Sarıçam'da Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İncirlik Üssü çevresindeki mahallelerde, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' adı verilen yükseklikle ilgili engele takılan binalara ruhsat izni çıktığını söyledi.

Sarıçam'daki 2 katlı evlere ruhsat verilecek!

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçelerinde bulunan İncirlik üssü nedeniyle bazı mahallelerde yaşanan “Mania” problemlerin Milli savunma Bakanlığı ile yapılan yazışma ve çalışmalar sonucunda aşıldığını belirtti.

Adana 30 milyar dolarlık yatırımla enerji üssü olacak!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

Adana Sarıçam'da yapı ruhsatları İncirlik Üssü'ne de soruluyor!

Adana'nın merkez Sarıçam İlçe Belediye Başkanı MHP'li Bilal Uludağ, Belediye Meclisi'nde İncirlik Üssü'ne inip kalkan uçakların uçuş güvenliği ile ilgili olarak 'Mania' konusunda bilgi verdi.

Adana'da 4 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre saat 04.57'de merkez üssü Adana Kozan olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Adana Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

ORTADOĞU'nun sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Adana'da, 540 milyon Euro yatırımla yapımına başlanan 1550 yataklı Şehir Hastanesi, 19 Mayıs 2017'de hizmete giriyor.

Adana Şehir Hastanesi 19 Mayıs 2017'de hizmete girecek!

ORTADOĞU'nun sağlık üssü olma yolunda ilerleyen Adana'da, 540 milyon Euro yatırımla yapımına başlanan 1550 yataklı Şehir Hastanesi, 19 Mayıs 2017'de hizmete giriyor.

Adana İncirlik TM Enerji İletim Hattı için kamulaştırma!

154 kV (İncirlik TM-G.Adana TM) Brş.N-DDY İncirlik TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma kararı verildi...

Adana İncirlik Üssü projeleri Haberi

Adana İncirlik Üssü projeleri

İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı Mania Kontrol Heyeti, havaalanının kuzeydoğusunda Hollanda'ya ait patriot füze savunma sistemlerinin konuşlandığı bölgeye yakın olan Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde 10 katlı inşaatın uçakların yaklaşma- tırmanma hattına ilişkin Mania Planı'na aykırı olarak inşa edildiğini saptadı. Adana sivil havaalanı bölgesinde de 138 yüksek katlı bina. aynı nedenle durdurulmuş, mühürlenmişti. 


İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığınca 2001'de hazırlanan Mania Planı'nda maksimum bina yüksekliği deniz seviyesinden 118 metre olarak belirlendi. 2013'te ise Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sarıçam İlçe Belediyesi, bu bölgede 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları hazırladı. İmar planlarına göre merkezi iş alanlarında 2.40 yoğunluk verilirken, bina yüksekliği serbest bırakıldı. 


Ancak, bina yükseklikleri belirlenirken hava mania kriterlerinin dikkate alınması istendi. 

Uygulamaya geçen imar planına göre Sarıçam İlçesi'ndc bina yapmak isteyen müteahhitlere...