28 / 04 / 2024

adana kentsel dönüşüm çalışmaları

adana kentsel dönüşüm çalışmaları

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Adana'nın Seyhan ilçesinde hayata geçen dönüşüm projesini kaleme aldı.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Adana Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Proje dahilinde taşınmaz sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. 

Adana'da kentsel dönüşüm kabus oldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ile yıkılıp daha sonra öylece bırakılan alan, vatandaşların ve çevre esnafının kabusu oldu.

Adana'daki dönüşümde öncelik lüks konut sayısını artırmak!

ADANA Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşümde önceliğin nitelikli ve lüks olarak tanımlanan konut sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Süleyman Sönmez: Adana kentsel dönüşümle kısa sürede kalkınır!

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, “Adana dünyanın sayılı kentlerinden biri. Nehrimiz var, gölümüz var, kanallarımız var ama hiç birini gereği gibi değerlendiremiyoruz” dedi ve Bakan Sarı’nın bu değerlere el atmasını istedi.

Adana'daki kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazette Gazetesi köşe yazarı Ercan Yılmaz bugünkü yazısında Adana'daki kentsel dönüşümü ele aldı. İşte o yazı...

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümle Adana’nın içini yenilememiz lazım!

Adana Sanayi Odası (ADASO) yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Sözlü üyelere, Adana'yı kentsel dönüşümle yeniden inşa ederek, sanayiciler için de küçük sanayi siteleri oluşturacaklarını ifade etti...

Alemdar Öztürk: Adana'da kentsel dönüşüm için önemli adımlar atıldı!

Ceyhan belediye başkanı Alemdar Öztürk yaptığı açıklamada " Yerel yönetim olarak 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde taahhüt ettikleri hizmetleri el birliğiyle yerine getirmenin gayretinde olacağız" dedi

Alemdar Öztürk: Ceyhan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Ceyhan belediye başkanı Alemdar Öztürk yaptığı açıklamada, Ceyhan'a öncelikle kentsel dönüşümün yapılacağını ve kentsel dönüşümüm ilk etapta kıyı şeridinden başlayacağını bu kapsamda çalışmaların başladığını ifade etti.

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın ilk kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasının birinci etap birinci kısmını bir yıl gibi rekor sürede tamamlayan Başkan Prof. Dr. Öztürk'ün yeni hamlesi şehrin en büyük probleminin çözümü konusunda Adanalıları umutlandırdı.

Mahmut Çelikcan: Kışla Mahallesi'nde yıkımlar bitti!

Ak Parti'nin Yüreğir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde yeniden Ak Parti'nin Yüreğir Adayı olan Mahmut Çelikcan'la konuştuk Mahmut Çelikcan: Hizmetlerimiz Sürüyor 20 yılda yapılanın 4 katı yol yapılarak rekor kırıldı

Yıldıray Arıkan: Kentsel dönüşümü TOKİ'yle yapmayacağız!

Yıldıray Arıkan, " 108 hektar alanda yani 1 milyon 170 bin metre kare alanda bir batında Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü başlattık." şeklinde konuştu.

Akif Kemal Akay: Kentsel çöküntü alanları çağdaş alanlara dönüştürülmeli!

Akif Kemal Akay, farklı türdeki kentsel çöküntü alanları için fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik özelliklerine bağlı olarak uygulanabilecek farklı kentsel dönüşüm modellerinin odak noktasının, bu alanlarda yaşayan insanlar olması gerektiğini vurguladı.

Adana'da Barbaros ve Bey Mahallesi'ne 5 bin 500 konut yapılacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Barbaros ve Bey Mahallesi'nde 500 bin metrekarelik alan üzerinde 5 bin 500 adet konut yapılacak...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana'da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek ''Çok daha sağlam, sağlıklı şehirler kurmamız lazım." dedi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Yüreğir'deki Kentsel Dönüşüm Meclis gündemine taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Yüreğir’deki kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunları Meclis'te gündeme getirdi.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için ilk imzalar atıldı!

Adana Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Proje dahilinde taşınmaz sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı. 

Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Adana Seyhan'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarında 4.5 yıldır ilerleme kaydedilmedi. Yıkım kararı çıkarılan bölgede vatandaşların elektrikleri kesildi. 

TOKİ Seyhan Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Seyhan'da kentsel dönüşüm kapsamında 682 yeni konut inşa edecek.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Geçtiğimiz yıl selden etkilenen bölgelerden biri olan Adan Yüreğir'e bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Adana’ya ‘kentsel dönüşüm’ müjdesi!

Adana’yı etkisi altına alan sağanak yağış sonrasında oluşan selde 12 bina ağır hasar aldı. Afetzedelere ziyaret gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...

adana kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

adana kentsel dönüşüm çalışmaları

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Eren Aka, "Seyhan’da tarihi dönüşüm" başlıklı yazısında ilçe genelinde başlayan dönüşümü kaleme aldı.  "Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın hafızası konumundaki Seyhan’ın tarihi dokusu Seyhan Belediyesi tarafından görünür hale getiriliyor." diyerek yazısına başlayan Aka, devamında şunları yazdı...

Tarihi kent merkezinde Ulucami ile Kız Lisesi aksını ortaya çıkaracak çalışmalar kapsamında Adana Valiliği’nin desteğiyle kamulaştırılan “Bebe Müzikhol” binası Seyhan Belediyesi tarafından yıkıldı. Başkan Akif Kemal Akay, “Bu alanda Ulucami-Kız Lisesi aksıyla birleşen bir meydan ve park düzenlemesiyle sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yaparak, tarihi dokuyu görünür hale getirip, daha iyi algılanmasını sağlayacağız” dedi.

Kamulaştırılıp yıkıldı

Adana’nın tarihi kent merkezinde, üzerinde birçok kültür varlığının bulunduğu, Kız Lisesi, Ramazanoğlu Konağı ve Ulucami Külliyesi’ni birleştiren “Eski Belediye Bahçesi Geçidi” olarak anılan 25017 sokaktaki...