13 / 05 / 2024

adana kozan projeleri

adana kozan projeleri

Adana'nın Kozan ilçesine demir yolunun gelmesi için ön çalışma başlatılıyor. Hattın Adana -İmamoğlu-Kozan ve Kadirli üzerinden geçerek Osmaniye'ye bağlanması noktasında ön çalışma başlatılacağı belirtildi.

Kozan dijital ortama aktarılıyor!

Kozan dijital ortama aktarılıyor. Coğrafi Bilgi Sistemi'nin, bu kapsamda, Kozan'daki tarihi ve kültür varlıklarının korunmasına yönelik çalışmanın yanında, belediyenin diğer birimlerinin yararlanması açısından da önemli faydaları olacak.

Adana Kozan'da 700 fidan toprakla buluştu!

ADANA'nın Kozan ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Haftası etkinlikleri kapsamında OSB'nin yeşil alan olarak ayrılan bir kısmına 700 adet fıstık çamı dikimi yapıldı.

Adana Kozan'da yol yapımı için anlaşma ile bir vatandaşın evi yıkıldı!

ADANA'NIN Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan'ın yol üzerinden bulunan 2 katlı evin sahibi İsmail Küçüközen ile görüşmesi ve yapılan anlaşma neticesinde evin yıkımı belediye şantiye ekipleri tarafından yapıldı...

Son Dakika! Adana'da korkutan deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Kozan ilçesinde deprem oldu. İşte Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Adana Kozan'da 21 konut için temel atıldı!

Adana Kozan'da 2020 yılında meydana gelen orman yangınında zarar gören 21 konut ve 2 ahırın yeniden yapılması için harekete geçildi.

Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Seyhan Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Adana'da 5 bin 500 dönümlük hazine arazisine yeni sanayi sitesi!

Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışına yakın bir mesafede yeni bir sanayi sitesi kurulacak. Yeni sanayi sitesi için tam 5 bin 500 dönümlük hazine arazisi ayrılacak.

Adana'ya sanayi sitesi inşa edilecek! 

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında, Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içerisinde sanayi sitesi inşa edilecek. 

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Büyükşehir'in vizyon projeleri tanıtıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların merakla beklediği, kentin gelecek yüz yılını kurtaracak olan vizyon projeleri tanıttı.

Adana’nın vizyon projeleri ATO Meclisi’nde!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası’nın düzenlediği 11. Meclis Toplantısı’nda Adana'nın vizyon projelerini anlattı...

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına başlandı.

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

adana kozan projeleri Haberi

adana kozan projeleri

Adana'nın Kozan ilçesine demir yolunun gelmesi için ön çalışma başlatılıyor. AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Devlet Demiryolları 6.Bölge Müdürü Mustafa Çopur ile Kozan Kaymakamı Avni Oral ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçeye demir yolunun gelmesi için ön çalışma için fikir alışverişinde bulunuldu.


Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde daha önce ön çalışma başlatıldığı belirtilen demir yolu ile ilgili hattın Adana -İmamoğlu-Kozan ve Kadirli üzerinden geçerek Osmaniye'ye bağlanması noktasında ön çalışma başlatılacağı belirtildi.


Toplantıda, Kozan ve çevre ilçeler ile birlikte toplam 500 bin nüfuslu bölgede yılda 320 bin ton narenciye 300 bin ton buğday ve mısır ile 400 bin ton madenin karayolu ile taşındığı, bu ürünlerin taşınması noktasında demir yollarının daha uygun olacağı görüşleri...