16 / 05 / 2024

Adana-Mersin demiryolu 3. ve 4. hat yapım projesi

Adana-Mersin demiryolu 3. ve 4. hat yapım projesi

CHP'li Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana-Mersin istasyonları arasındaki demiryolu hattının 3. ve 4. hat yapım projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

2023 senesinden bu zamana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindirici haber Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar da peş peşe yapıldı.

Demiryolu projelerine 16,3 milyar ödenek sağlandı...

2024 Yılı Yatırım Programı doğrultusunda Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirlerini birbirine bağlamayı amaçlayan hızlı tren projesi için 16,3 milyar Türk Lirası ödenek sağlandığı kaydedildi.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Mersin'de 3 bin metrekarelik imarlı arsa satılacak! İhalesi 23 Ağustos'ta!

Mersin İli Akdeniz Belediye Başkanlığı, Mersin Akdeniz'de yer alan sanayi depolama alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Adana'da 3.9 ve 4.5'lik iki deprem!

Saimbeyli ilçesi, Adana'da, 11 dakika arayla Richter ölçeğine göre 3.9 ve 4.5 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Şimdilik herhangi bir olumsuz etki rapor edilmemiştir.

Adana Büyükşehir, KDV'den muaf 3 arsayı satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana ili, Seyhan ilçesi, Kanalüstü ve Zincirlibağlar mahallesinde yer alan 3 adet arsayı satıyor. Peki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Adana Çukurova Belediyesi 3 arsayı satıyor! 11.7 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Adana İli Çukurova Belediye Başkanlığı, Adana ili, Çukurova ilçesi, K.Ocağı ve Kurttepe mahallelerinde yer alan 3 arsayı satıyor...

Adana'da 37.3 milyon TL'ye satılık 7 gayrimenkul!

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Adana Seyhan'da yer alan 7 adet gayrimenkulü 37 milyon 322 bin 889 TL bedelle satışa çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! O borçlar erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu karar ile Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de meydana gelen orman yangınları sebebiyle zarar gören tüketicilerin elektrik fatura tahsilatları 3 ay süreyle ertelendi.

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.

Mersin Millet Bahçesi için geri sayım başladı! 

Mersin'de, 3 ayrı etapta inşasına devam edilen millet bahçesinde çalışmalar son aşamaya geldi. 

Adana-Mersin demiryolu 3. ve 4. hat yapım projesi Haberi

Adana-Mersin demiryolu 3. ve 4. hat yapım projesi


Adana-Mersin istasyonları arasındaki demiryolu hattının 3. ve 4. hat yapım projesi mecliste konu oldu. CHP'li Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyu meclis gündemine getiren isim oldu.


Gürer hazırladığı 3 sorusunu Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Gürer'in soruları

1. Demiryolu Adana-Mersin İstasyonları arasında mevcut hattın 3. ve 4. hat yapım projesi iş programına uygun devam edilmekte midir?


2. Alt yapı işinde, kazı yapılması, dolgu yapılması, demir ve profil demiri ve ihata duvarı yapılması akrilik esaslı şeffaf görünümlü perde yapılması gibi iş kalemlerinde de ihale aşamasında sorun yaşanmış mıdır?


3. Üst geçit ve alt geçit yapılarının sayısı ve yol genişliği konularında ilgili belediyeler ile ihaleden önce proje çalışmaları yapılmış...