30 / 07 / 2024

adana metrosu bakanlık devir

adana metrosu bakanlık devir

Adanalı vatandaşlar Adana metrosunun (Hafif Raylı Sistem), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devrinin gerçekleştirilmesini istiyor.

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne 'icra' şoku!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptığı açıklamada bir firmanın 2016 yılında aldığı bir ihale üzerine yaptığı işin parasını alamadığı gerekçesiyle kendilerini haciz ile karşı karşıya bıraktığını ve makam odasındaki eşyalarının alındığını belirtti.

Adana Büyükşehir'den sahra hastanesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Adana Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Fuar Alanı’nda sahra hastanesi kurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafın kira harcamaları Bakanlık tarafından karşılanmalı! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin koronavirüsle mücadele önerilerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, " Esnafın kira harcamaları Bakanlık tarafından karşılanmalı" dedi...

Adana Büyükşehir'in kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Zeydan Karalar, 31 Mart 2019 tarihindeki seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni 4.5 milyar TL borçla devraldı. Karalar yaptığı açıklamada “Klişelere hapsolmadan ama Adana gibi gelişeceğiz” diyor.

Bakanlık tarafından kiralanan taşınmazlar meclis gündeminde!

Bakanlık tarafından kiralanan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

6 yılda derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları mecliste!

2013-2019 yıllarında vakıf ve derneklere tahsis edilen Bakanlık taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Çine TOKİ projesi Bakanlık'tan onay aldı!

Aydın’ın ilçesi Çine’de tapu dağıtım törenine katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çinelilere müjde verdi. Savaş, Çine'de TOKİ projesinin Bakanlık tarafından onaylandığını duyurdu...

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Adana Büyükşehir'in vizyon projeleri tanıtıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların merakla beklediği, kentin gelecek yüz yılını kurtaracak olan vizyon projeleri tanıttı.

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Bakanlık konut stokunu eritmek için data topluyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut stoklarını eritmek üzerine yeni bir çalışma başlattı. Bakanlık, sektörden stoklarla ilgili data topluyor.

adana metrosu bakanlık devir Haberi

adana metrosu bakanlık devir

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 1988'de yapımı için ilk adımı atılan ve 15 seneyi geçen sürenin ardından dış kaynaklı hazine garantili krediyle 526 milyon dolara inşa edilen Adana metrosunun (Hafif Raylı Sistem), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devrinin gerçekleştirilmesi isteniyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Adana metrosunun borcunun yaklaşık 800 milyon TL'lik kısmının ödendiği, geriye halen 1 milyar 200 milyon TL'lik bir ödemenin kaldığı belirtildi.

274 MİLYON DOLAR LAZIM

Dış kaynaklı hazine garantili krediyle 526 milyon dolara inşa edilen 13,5 kilometrelik metroya ilave olarak planlanan 10,3 kilometre uzunluğundaki Balcalı ve yapımı süren yeni stadyuma kadar uzanacak 2. etap hat projesinin maliyeti de 274 milyon 300 bin dolar olarak belirtildi.

YÜZDE 40'I BORCA VE FAİZE GİDİYOR

Adana Büyükşehir Belediyesinin maddi olanakları ve İller Bankası...