07 / 07 / 2024

adana metrosu devredildi mi

adana metrosu devredildi mi

Adanalı vatandaşlar Adana metrosunun (Hafif Raylı Sistem), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devrinin gerçekleştirilmesini istiyor.

Zeydan Karalar’dan Adana Metrosu'nun onaylanmamasına tepki!

Adana Metrosu 2. Etabı’na Cumhurbaşkanlığı'nda "borçlanma kriterlerinin uygun olmadığı” sebebiyle onay çıkmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, duruma tepki gösterdi.

Adana Metrosu uzatılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda müteahhitlerden kaynaklı yaşanan sıkıntının seçim sonrası giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana metrosunun uzatılacağını söyledi.

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Adana metrosunun ikinci etabı istimlak engeline takıldı!

Adana’nın kanayan yarası metronun ikinci etap projesi, bu sefer de istimlak engeli ile karşı karşıya kaldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana Metrosu’nun ikinci etabını Ulaştırma Bakanlığı eliyle yapılacağı vaadine sevinen Adanalılar, artarak devam eden ulaşım sıkıntısına çözüm bekliyor. 

Hüseyin Sözlü: Devlet, Adana metrosu yatırımını üstlenmeli!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Metro yatırımları belediyeler için oldukça pahalı. Ulaştırma Bakanlığı bütün Türkiye’deki metroları devralarak belediyelerin üzerinden ciddi mali yük almış oldu. Ancak Adana metrosu hala devralınmış değil." dedi.

Adana Ceyhan'da 90 dönümlük arsa TOKİ'ye devredildi!

Ceyhan Belediyesi'ne ait 90 dönümlük arsa, toplu konut yapılması için Başkan Alemdar Öztürk tarafından Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) devredildi.

Adana metrosunun ikinci etabı 274 milyon dolara mal olacak!

Adana'da 533 milyon dolara mal olan 13.5 kilometrelik Adana Metrosu'na (Hafif Raylı Sistem), ilave olarak planlanan 10.3 kilometre uzunluğundaki 2'nci etap projesinin maliyeti 274 milyon 300 bin dolar olarak belirlendi...

Adana metrosunun 2'nci etabı 274 milyon dolara mal olacak!

Adana'da 533 milyon dolara mal olan 13.5 kilometrelik Adana Metrosu'na (Hafif Raylı Sistem), ilave olarak planlanan 10.3 kilometre uzunluğundaki 2'nci etap projesinin maliyeti 274 milyon 300 bin dolar olarak belirlendi.

Adana Metrosu'nun 2. etap maliyeti 274 milyon 300 bin dolar!

Adana'da 533 milyon dolara mal olan 13.5 kilometrelik Adana Metrosu'na (Hafif Raylı Sistem), ilave olarak planlanan 10.3 kilometre uzunluğundaki 2'nci etap projesinin maliyeti 274 milyon 300 bin dolar olarak belirlendi...

Bakırköy-Beylikdüzü metrosu Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi!

İstanbul'da yapılması planlanan 9 kilometrelik Bakırköy-İncirli-Kirazlı ve 25 kilometrelik Bakırköy-Beylikdüzü metro hatları Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi...

TOKİ Adana-Seyhan'da 64 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 860 konutluk Adana Seyhan Sarıhular Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan ve TOKİ stokunda bulunan 4 adet konutu satışa sundu  

Vatan Bilgisayar'ın 30. mağazası Adana'da açıldı

Vatan Bilgisayar, Türkiye çapındaki 30'uncu mağazasını 30 Eylül'de Adana'da açtı. Bu açılışla Vatan Notebook mağaza sayısını 15'e çıkartan şirket, artık Akdeniz Bölgesi'nde toplam beş, Adana'da ise toplam iki mağaza ile hizmet veriyor

Adana Seyhan'da altyapı işi yaptırılacak!

Adana Seyhan'da Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, altyapı işi için ihale açtı. İşin keşif bedeli ise 1 milyon 732 bin 900 TL.    

adana metrosu devredildi mi Haberi

adana metrosu devredildi mi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 1988'de yapımı için ilk adımı atılan ve 15 seneyi geçen sürenin ardından dış kaynaklı hazine garantili krediyle 526 milyon dolara inşa edilen Adana metrosunun (Hafif Raylı Sistem), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devrinin gerçekleştirilmesi isteniyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Adana metrosunun borcunun yaklaşık 800 milyon TL'lik kısmının ödendiği, geriye halen 1 milyar 200 milyon TL'lik bir ödemenin kaldığı belirtildi.

274 MİLYON DOLAR LAZIM

Dış kaynaklı hazine garantili krediyle 526 milyon dolara inşa edilen 13,5 kilometrelik metroya ilave olarak planlanan 10,3 kilometre uzunluğundaki Balcalı ve yapımı süren yeni stadyuma kadar uzanacak 2. etap hat projesinin maliyeti de 274 milyon 300 bin dolar olarak belirtildi.

YÜZDE 40'I BORCA VE FAİZE GİDİYOR

Adana Büyükşehir Belediyesinin maddi olanakları ve İller Bankası...