05 / 05 / 2024

Adana Müze Kavşağı bina yıkımı

Adana Müze Kavşağı bina yıkımı

Adana Müze Kavşağı’ndaki eski Orduevi’nde karargah, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılan binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa, Konya ve Tunceli'deki 3 müze açılıyor!

Bursa, Konya ve Tunceli illerinde restorasyon çalışmaları tamamlanan 3 müze hizmete açılıyor.

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Sosyal medyada 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi!

Hakkında otel olacağı iddiaları bulunan Haydarpaşa Garı için sosyal medya üzerinden 'Haydarpaşa Garı müze olsun' talebi geldi. 

Yunus Büyükkuşoğlu müze açıyor!

Farplas olan Fark Holdingin kurucusu ve onursal başkanı Yunus Büyükkuşoğlu Bodrum'da müze açmaya hazırlanıyor.

Odunpazarı Modern Müze kapılarını açıyor!

Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisi öğelerinden esinlenerek tasarlanan müze yarın gerçekleştirilecek törenle açılacak...

Hatay'da beş dönemin izlerini taşıyan müze-otel açılışa hazır!

Hatay'da bir otelin inşaat çalışmasında ortaya çıkan Helenistik dönemden İslamiyet dönemine birçok eserlerin bulunduğu müze-otel kısa süre içerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tekfur Sarayı 'Müze' olarak kapılarını açtı!

2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan Tekfur Sarayı müze olarak kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı. Açılışa İBB Genel sekteri Hayri Baraçlı’nın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

İstanbul Havalimanı’nda müze açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacağını ifade etti. 

Adana Müzesi'nin inşaatı çöktü: 1 işçi öldü!

Restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım Müzesi'nin duvarı çöktü. Çökme sonucu 1 işçi öldü, 5 işçi yaralandı...

İzmit Otogar Köprülü Kavşağı'nın inşaatı yarım kaldı!

Temeli 19 Kasım 2016 tarihinde atılan İzmit Otogar Köprülü Kavşağı Proje inşaatı yarım kaldı. Firma üç ay boyunca ödenek alamayınca işi bıraktı.

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

Adana Müze Kavşağı bina yıkımı Haberi

Adana Müze Kavşağı bina yıkımı


Adana’da uygulamaya koyduğu projelerle kent içi trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatan hamleler yapan Adana Büyükşehir Belediyesi, üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi’nin (Karnıyarık) doğusunda da 50 santimlik yaya kaldırımının genişliğini 3 metreye çıkartacak ve bir şerit yeni yol açacak. Bu amaç kapsamında 29 Ocak Pazar günü Müze Kavşağı’ndaki eski Orduevi’nde karargah, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılan binanın yıkımı gerçekleştirilecek. Toplam bin 500 metrekare alan kazandıracak yıkım çalışmasının güvenli şekilde yapılması için güzergah, gün boyu trafiğe kapalı kalacak.

KAMULAŞTIRMA KARŞILIĞI MEHMETÇİK’E DİNLENME SALONU VE KOĞUŞ

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Müze kavşağında kaldırım ve yol genişletmesi için ihtiyaç duyulan kamulaştırma konusunda 6. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı yetkilileriyle mutabakata vardı. Adana Büyükşehir Belediyesi, karargah,...