13 / 05 / 2024

adana petrol tesisleri

adana petrol tesisleri

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yabancı şirketler "Yok" demişti! O kuyudan petrol fışkırdı

Daha önce Bakan Dönmez'in duyurduğu Adana'daki petrol keşfiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Yabancı şriketlerin yıllar önce bölgeye gelip, "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 

Türk petrolünde büyük gelişme! Adana'da petrol arayacağız, bulursak çok güzel

Adana'da bulunan 15 bin 398 hektarlık saha için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) arama izni verildi.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 0 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 3,46-3,50 TL fiyat aralığından 3 milyon 600 bin 514 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 0 sınırına ulaştı.  

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 4,77 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 3,46-3,50 TL fiyat aralığından 500 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 4,77 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 4,11 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 2,98-3,00 TL fiyat aralığından 44 bin 934 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 4,11 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 4,05 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 2,85-3,05 TL fiyat aralığından 961 bin 394 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 4,05 sınırına ulaştı.

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Ceyhan   ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 2,77 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 2,02-2,07 TL fiyat aralığından 325 bin 186 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 2,77 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 2,69 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 2,02-2,04-TL fiyat aralığından 358 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 2,69 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 3,17 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 2,00-2,09 TL fiyat aralığından 387 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve 553 bin 459 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi ortaklık tarafından gerçekleşti. Sermaye içindeki paylar yüzde 3,17 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 0,86 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 1,79-1,90 TL  fiyat aralığından 645 milyon 329 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermayesindeki payları yüzde 0,86 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun Mepet Metro Petrol'ün sermayesindeki payları yüzde 0,00 oldu!    

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.  payları ile ilgili olarak 1,83-1,85 TL fiyat aralığından 825 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş.'nin sermayesindeki payları yüzde 0,00 sınırına ulaştı.

adana petrol tesisleri Haberi

adana petrol tesisleri

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. Çukurova'yı da içine alan bölgede 15 milyar dolarlık bir enerji havzası yaratan şehir, hem petrol hem de petrolün yan sanayisi petrokimya tesislerinin yükseleceği bir yapıyı hedefliyor.


Sanayi ve tekstil kenti olarak ünlenen Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı sektörlerdeki atılımları ile de dikkat çekiyor. Turizmde ise devam eden otel yatırımlarıyla yatak kapasitesini artırıyor. Adana'nın en büyük projesi ise Ceyhan'a inecek petrol için geliştirilen Enerji İhtisas Bölgesi. Şehir, petrol boru hatları ve 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor. Kerkük- Yumurtalık boru hattından sonra, Bakü- Tiflis-Ceyhan (BTC) hattıyla öne çıkan Adana, hem petrol hem...