08 / 05 / 2024

Adana Şambayadı imara açılacak mı

Adana Şambayadı imara açılacak mı

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, müteahhitlerin feryadına rağmen Şambayadı bölgesini imara açmıyor. Bölgenin imar değişikliği teklifi ise 5 aydır komisyonda bekletiliyor .

Adana Yüreğir'de rezerv yapı alanları imara açıldı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri’nde vatandaşların inşaat yapmasını engelleyen rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı.

Adana Çukurova'da 8.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Adana İli, Çukurova İlçesi, Şambayadı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 8 milyon 948 bin 843,40 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 28 Mart 2019 olarak belirlendi. 

Adana Şambayadı'nın 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Şambayadı, Kabasakal, Esentepe bölgesindeki imar sorununun ortadan kalktığını söyledi. 

Adana Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için bir araya geldi.

Adana Göçmen Evleri'nin imar planı değişikliğine tepki!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, imara Resmi Kurum Alanı (RKA) olarak işlenen Göçmen Evleri'ni ticaret artı konut alanı olarak değiştirmesine yönelik tepkiler artıyor.

Adana Şambayadı'nın imar sorununa neşter!

Adana’nın 20 yıllık sorununa Büyükşehir ve Çukurova belediyeleri birlikte neşter vuruyor. Şambayadı bölgesinde 200 bin kişinin yaşayacağı, örnek çağdaş şehir için düğmeye basıldı.

Adana'da 21 yıllık imar sorunu çözülüyor!

95 yılından beri imara açılmayı bekleyen Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı arasında ki mevkide bulunan alanların imar düzenlemesi için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi düğmeye bastı.

Adana Çukurova'da 5 binlik imar planı Meclis'ten geçti!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Çukurova ilçesi, Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mahallelerini kapsayan 1000 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar plan değişikliğini kabul etti.

Adana'da 1.500 hektar alan imara kapalı durumda!

Üretilmiş imar alanı sıkıntısı yaşanan Adana’da yaklaşık bin 500 hektar alan imara kapalı durumda. Belediyelerin duyarsızlığı yüzünden daire ve arsa fiyatları yükseldi.

Adana Kozan'da imar değişikliğiyle ilgili açıklama!

Adana Kozan'da imara açılan bölgelerin tekrardan imara kapatıldığı yönünde çıkan haberler, Kozan Belediyesi tarafından yalanlandı.

Adana Yumurtalık'ta imara aykırı uygulamalar mı yapıldı?

Türkeş Filik'in Belediye Başkanlığı yaptığı Adana'nın Yumurtalık ilçesinde imar yönetmeliğine aykırı uygulamalar yapıldığı, Yumurtalık Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Adana Şambayadı neden imara açılmıyor?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, müteahhitlerin feryadına rağmen Şambayadı bölgesini imara açmıyor. Bölgenin imar değişikliği teklifi ise 5 aydır komisyonda bekletiliyor .

Adana'nın kuzeyi imara açılacak!

Adana’nın kuzey bölgesinin bu yıl içerisinde imara açılacağı bildirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde bölge insanlarının, Adana iş dünyasının ve kentin ekonomi kurmaylarının yüreğine su serpti.

Adana Şambayadı imara açılacak mı Haberi

Adana Şambayadı imara açılacak mı

Büyükşehir Belediyesi, Adana'da arsa sıkıntısı yaşayan inşaat sektörüne rahat nefes aldıracak Şambayadı Mahallesi'ndeki 941 hektarlık alanı imara açmamak için direnmeye devam ediyor. Tapu Müdürlüğü'ne havale etmesi gereken kısmi arsa ve arazi düzenleme dosyasını Çukurova Belediyesi'ne iade ederek süreci tıkayan Büyükşehir, eylül ayında meclise getirdiği 1/5000 ölçekli nazım imar planının, aradan 5 ay geçmesine rağmen komisyonda görüşülmesini sağlamadı.


12 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

İmara açıldığı 1995 yılından bu yana tartışmalı bir süreç yaşayan ve defalarca mahkemelik olan Şambayadı Mahallesi'ndeki 941 hektarlık alana ilişkin umut verici gelişme 2014 yılında yaşandı. Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, yaptığı görüşmelerle iptal davası açan Adana Defterdarlığı'nı bu kararından döndürdü. Ancak bu sevindirici gelişmeye karşın Büyükşehir, inşaat sektörünün ve tapusu bulunan 12 bin kişinin sevincini kursağında bırakan tavır...