07 / 05 / 2024

Adana Şambayadı neden imara açılmıyor

Adana Şambayadı neden imara açılmıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, müteahhitlerin feryadına rağmen Şambayadı bölgesini imara açmıyor. Bölgenin imar değişikliği teklifi ise 5 aydır komisyonda bekletiliyor .

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

Adana'daki sahra hastanesi neden gündem oldu?

Sabah gazetesi yazarı Ersin Ramoğlu bugünkü yazısında Adana'daki hastanelerin boş olduğunu belirterek, başka hastaneye gerek olmadığını yazdı...

Adana Çukurova'da 8.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Adana İli, Çukurova İlçesi, Şambayadı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 8 milyon 948 bin 843,40 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için birinci satış günü 28 Mart 2019 olarak belirlendi. 

Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının tahliyesi TBMM'de!

Yıkılma tehlikesi bulunan Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının neden tahliye edilmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Adana Şambayadı'nın 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Şambayadı, Kabasakal, Esentepe bölgesindeki imar sorununun ortadan kalktığını söyledi. 

Adana Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için bir araya geldi.

Adana'nın imar problemi artıyor!

Kentte uzun zamandır yaşanan imar problemlerinin eksilmeden devam ettiğini açıklayan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki karmaşa, sektörde yeni bir problemin oluşmasına neden olmuştur” dedi.

Adana Şambayadı'nın imar sorununa neşter!

Adana’nın 20 yıllık sorununa Büyükşehir ve Çukurova belediyeleri birlikte neşter vuruyor. Şambayadı bölgesinde 200 bin kişinin yaşayacağı, örnek çağdaş şehir için düğmeye basıldı.

Adana'da 21 yıllık imar sorunu çözülüyor!

95 yılından beri imara açılmayı bekleyen Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı arasında ki mevkide bulunan alanların imar düzenlemesi için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi düğmeye bastı.

Adana Çukurova'da 5 binlik imar planı Meclis'ten geçti!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Çukurova ilçesi, Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mahallelerini kapsayan 1000 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar plan değişikliğini kabul etti.

Yabancıya yapılan konut satışı neden düştü?

Adana Ekspres gazetesi yazarı Feridun Arseven bugünkü yazısında yabancıya konut satışının neden düştüğünü kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Adana'daki CarrefourSA arazisinin imar değişikliği kararı durduldu!

Adana 3’üncü İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık bir milyarlık rantın oluşmasına neden olduğu öne sürülen imar değişikliği için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Adana Şambayadı neden imara açılmıyor Haberi

Adana Şambayadı neden imara açılmıyor

Büyükşehir Belediyesi, Adana'da arsa sıkıntısı yaşayan inşaat sektörüne rahat nefes aldıracak Şambayadı Mahallesi'ndeki 941 hektarlık alanı imara açmamak için direnmeye devam ediyor. Tapu Müdürlüğü'ne havale etmesi gereken kısmi arsa ve arazi düzenleme dosyasını Çukurova Belediyesi'ne iade ederek süreci tıkayan Büyükşehir, eylül ayında meclise getirdiği 1/5000 ölçekli nazım imar planının, aradan 5 ay geçmesine rağmen komisyonda görüşülmesini sağlamadı.


12 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

İmara açıldığı 1995 yılından bu yana tartışmalı bir süreç yaşayan ve defalarca mahkemelik olan Şambayadı Mahallesi'ndeki 941 hektarlık alana ilişkin umut verici gelişme 2014 yılında yaşandı. Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, yaptığı görüşmelerle iptal davası açan Adana Defterdarlığı'nı bu kararından döndürdü. Ancak bu sevindirici gelişmeye karşın Büyükşehir, inşaat sektörünün ve tapusu bulunan 12 bin kişinin sevincini kursağında bırakan tavır...