18 / 05 / 2024

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası

Deprem ve bombalı saldırıların yok edemediği tarihi çevik kuvvet binasını ilgisizlik öldürüyor. Kaderine terk edilip harabeye dönen bina, uyuşturucu tacirlerinin mekanı oldu.

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın...

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi!

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi ve proje detayları...

Adana Reşatbey'deki eski stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadı yeni yerine taşındı. Her ne kadar yeri ile tartışmalar olsa da dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, bu yerin imar düzenlemesini yaparak Spor İl Müdürlüğü’ne devretmesi önemliydi. Peki Reşatbey'deki eski stadyumun yeri ne olacak?

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu projesinde yer alan 21 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alındı!

Adana Seyhan'da sit alanındaki üç katlı eski binanın yıkılma tehlikesine karşı polis bölgede önlem aldı...

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Yeni Adana Stadyumu'nun tamamlanma tarihi TBMM gündeminde!

Yeni Adana Stadyumu'nun tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ 50 bin konut Adana Sarıçam son başvuru tarihi!

TOKİ 50 bin konut Adana Sarıçam son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerine yer veriliyor.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

TOKİ Adana Tufanbeyli 2019 başvuru tarihi ve şartları!

TOKİ Adana Tufanbeyli 2019 başvuru tarihi ve şartları haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası Haberi

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası

Yirminci yüzyılın başlarında polis mektebi olarak inşa edilen eski çevik kuvvet binası, ilgisizlik yüzünden yok olmak üzere. 1998 depremi ve 2 bombalı saldırıya rağmen bir asrı aşkın süredir ayakta durmayı başaran tarihi bina, insanların ilgisizliğine yeniliyor. Kaderine terk edilen bina, her geçen gün biraz daha sona doğa doğru yaklaşıyor. Büyüksaat'in çehresi yeniden şekillenirken tarihi binanın uyuşturucu tacirlerinin mekanı haline gelmesi bölge esnafının tepkisine neden oluyor. 


TARİH KOKUYOR 

Adana'nın önemli tarihi yapıları arasında yer alan eski çevik kuvvet binası, bir süre polis mektebi olarak hizmet verdi. Bir bölümü imam evi, bir bölümü ise kadın hapishanesi olarak kullanılan bina Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olarak Adanalılara hizmet verdi. 2 kez canlı bomba saldırısına uğrayan bina 1988 depreminde ciddi hasar görünce boşaltıldı....