28 / 04 / 2024

adana turizm projeleri

adana turizm projeleri

Adana Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kent için adeta turizm dopingi sayılabilecek 2016 yılı faaliyet planlarını açıkladı, kentin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelinin tanıtılması için tüm enstrümanlar kullanılacak, yeni değerler oluşturulacak

Atila Menevşe: Adana turizminden payımızı almalıyız!

Adana Ticarct Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, sanayi ve tarım dışında turizme de yönelmek gerektiğini belirterek "Bölgemiz, turizmin her dalına hitap edebilecek çekici özelliklere sahip'' dedi.

Adana'da kültür turizmi canlandırılacak!

Yaklaşık 270 arkeolojik sit alanı bulunan Adana'da kültür turizmini canlandıracak Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam ediyor.

Adana'daki müze kompleksi, turizmin lokomotifi olacak!

Adana'da restorasyonu devam eden asırlık fabrika binasında kurulacak kompleks, arkeolojik ve etnografik eserleri, tarım ve sanayide kullanılan alet ve makineleri ile kentin turizmine katkı sağlayacak.

Mustafa Büyük: Adana'nın turizm potansiyelini değerlendirmeliyiz!

Adana Valisi Mustafa Büyük, “Sektör temsilcilerimiz ve kent gönüllüsü dostlarımız ile birlikte, Adana’nın turizm çatısını zirveye taşımak yolunda ele ele ve gönül gönüle çalışmaya hazırız" dedi

Yıldıray Arıkan: Adana'yı bölgenin turizm merkezi haline getireceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan, 'Bir şeyi istemek başarmanın da yarısıdır. Biz Adana'yı bölgenin turizm merkezi haline getireceğiz" dedi

4 ildeki 13 adet turizm imarlı arazi 373.2 milyon TL'ye satılıyor!

TOKİ, Adana, Aydın, Bursa ve İzmir'de yer alan 13 adet turizm imarlı araziyi 373.2 milyon TL toplam bedelle satıyor. İşte ayrıntılar... 

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Seyhan Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

TSKB GYO Adana Otel Projesi şirketi Yarsuvat Turizm'e dönüştü!

TSKB GYO, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iştirak edilen Bilici Yatırım TSKB GYO Adana Otel Projesi Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi unvanlı şirketin tür değiştirilmek suretiyle bir bütün halinde "Yarsuvat Turizm Anonim Şirketi" isimli Şirkete dönüştürülmesine karar verdi.

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Ülke genelinde ve Adana ilinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Büyükşehir'in vizyon projeleri tanıtıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların merakla beklediği, kentin gelecek yüz yılını kurtaracak olan vizyon projeleri tanıttı.

Adana’nın vizyon projeleri ATO Meclisi’nde!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası’nın düzenlediği 11. Meclis Toplantısı’nda Adana'nın vizyon projelerini anlattı...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Adana'da 21 yeni okul inşa edilecek!

AB mali desteği ve Dünya Bankası aracılığıyla yürütülen Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ile Kriz Zamanlarında Herkes için Eğitim projeleri kapsamında, Adana'da 21 okul inşa edilecek.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Adana Kabataş'a turizm yatırımı çağrısı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın sahil ilçelerinden Karataş'ta incelemelerde bulundu. Demirtaş, Karataş'a yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

adana turizm projeleri Haberi

adana turizm projeleri


Adana Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kent için adeta turizm dopingi sayılabilecek 2016 yılı faaliyet planlarını açıkladı. Planlara göre kentin tarihi, kültürel ve turistik potansiyelinin tanıtılması için tüm enstrümanlar kullanılacak, yeni değerler oluşturulacak. Seyhan Baraj Gölü üzerinde düzenlenecek Uluslararası Su Sporları Festivali, Minyatür Adana Projesi, ekstrem sporlara ağırlık verilmesi, tarihi kent kimliği aşılaması, termal, eko ve macera turizmine doping projeleri, dikkat çeken planlar arasında.

Tarih, kültür, sağlık, deniz ve doğa turizmi açısından çok zengin olmasına rağmen bugüne kadar pastadan hak ettiği payı alamayan Adana’nın kalkınması için düğmeye basıp “Turizm Master Planı” hazırlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 2016 yılı için planlanan faaliyetleri açıkladı. Bu kapsamda;

Tarihi değeri olan en az 1, en fazla 3 bina restore edilerek turizme kazandırılacak.

Ortadoğu’nun en büyük...