29 / 04 / 2024

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi.

Kentsel Dönüşüm, Çileye Dönüşmesin!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi.

Soner Çetin: İmar Adana'da kangren haline geldi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği yönetici ve üyeleri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i konuk etmiş. Böyle bir buluşmada da haliyle sohbetin ana konusu kentimizin imar sorunu oluşturmuş.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği sorunları konuşuldu!

AK Parti’nin adayları AYAMDER üyeleriyle buluştu. Başkan Vursavuş, sorunlarının giderilmesi için iktidardan destek istedi. AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş konuyla ilgili bir konuşma yaptı..

Murtaza Kılçık: İmardaki düzenlemelerle sektör hareketlenecek!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 'Kamuda Şeffaflık Paketi' içerisindeki İmar Kanunu ile ilgili yapılacak yasal düzenlemelere destek verdi.

Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği iftar yemeğine katıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nce (AYAMDER) Park Zirve'de verilen iftar yemeğine katıldı. AYAMDER üyelerine hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak dedi...

Zeydan Karalar: Seyhan'ın en büyük sorunu imar ve istihdam!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ziyaret edip yeni görevinde başarılar dileyen Adana Yapı Müteahhitleri Derneği ( AYAMDER ) Başkanı Murtaza Kılçık, dernek hakkında bilgi verdi...

AYAMDER kentsel dönüşüme 'öncülük' etti!

Adana Şehir Merkezi ' nde Kentsel dönüşüm'ün ilk kazması vurulurken yeni yapılanmanın oluşumda en büyük destek ise Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'den ( AYAMDER ) geldi...

Murtaza Kılçık: Adana'nın üçte ikisi imara kapalı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Adana’nın planlama konusunda enteresan bir il olduğunu söyledi. Kılçık, Adan'nın üçte ikisinin imara kapalı olduğunu belirtti...

Müteahhitler Adana'nın imar planlarına tepki gösterdi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, kentte imar planlamalarının 'yap-boz gibi' olduğunu, bu durumun inşaat sektörüne darbe vurduğunu, müteahhitlere sıkıntı yaşattığını dile getirdi...

Murtaza Kılçık: Adana'da planlama yap-boz gibi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ’da yaptığı açıklamada planlama sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “ Bir taraftan yapılıyor, bir taraftan da bozuluyor. " dedi.

Adana'da imar sorunu konut ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sık değiştirilen imar planlan nedeniyle şehircilik anlamında sıkıntı yaşanan Adana'da özellikle inşaat sektörü kırmızı alarm veriyor. Yetkililer Adana' da arsa fiyatlarının yüzde 100, daire fiyatlarının ise yüzde 50 arttığını belirtti...

Adanalı müteahhitler yurt dışına açılıyor!

Adanalı müteahhitler yurt dışına açılmaya hazırlanıyor. Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yönetimi, Adana’nın daha güvenli ve daha güzel binalara kavuşması için bir dizi yurtdışı gezileri düzenlemeye karar verdi.

Murtaza Kılçık: Belediye meclis üyeleri mühendis ve mimar olsun!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkam Murtaza Kılçık, şehirlerin sağlıklı gelişmesi için belediye meclis üyeliklerinde mühendis, mimar ve şehir plancılarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi...

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Vakıflar'dan Adana'da yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Adana Seyhan'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 19 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Depremde ruhsatlı binalardaki yıkım yapım ve denetim hatalarını işaret ediyor! 

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, imarlı bölgelerdeki ruhsatlı binalarda meydana gelen yıkımların, yapım ve ruhsatlandırma aşamalarında hataları işaret ettiğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Reysaş GYO Adana Sarıçam'da depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Adana İli Sarıçam İlçesi Dağcı Mahallesi 151 Ada 12 Parsel'deki 46 bin 946,40 metrekarelik arsa üzerinde asma katlarla birlikte inşa edilecek 32 bin 44 metrekare büyüklüğündeki depo yapımı için İnşaat Yapı Ruhsatı alındı. 

Adana'da yapımı devam eden millet bahçeleri TBMM gündeminde!

Adana ilinde yapımı devam eden millet bahçeleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Nadir Vurankaya: Ev almanın tam zamanı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesinin inşaat sektörünü canlandırdığını söyledi.

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

İnşaat sektörünün sorunları Adana'da konuşuldu!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) ve Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) yöneticileri, düzenledikleri toplantıda inşaat sektörünün sorunlarını değerlendirdi.

Kararname bekleyen kamu müteahhitleri, temsili cenaze namazı kıldı!

Adana'da 7 aydır fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitleri, ’Fiyat farkı ve tasfiye kararnamesi bekleyen kamu müteahhitliği ölmüştür’ yazılı tabutun önünde temsili cenaze namazı kıldı.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Haberi

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, kentsel dönüşümde uzun vadeli planlamadan yoksun uygulamaların, çok ciddi sorunlara yol açacağını bildirdi. 


Mustafa Vursavuş, özellikle imar açısından oturmuş şehrin eski mahallelerindeki dönüşümlerle, otopark ve altyapı sorunu yaşanamaması için gerekli önemlerin alınması gerektiğine uyarı yaptı. Varsavuş, eski yerleşimlerde bulunan 4-5 katlı apartmanların yerini çok katlılara bırakacağını belirterek, “İki araç bulunan apartmanda 20 araç, 20 araç bulunan sokakta 200 araç birikecek. Buralar dönüşürken mutlaka çok katlı otoparklar ve altyapı sorunları çözülmeli. Aksi halde şehrimiz yaşanmaz hale gelir” dedi. 


’’BİR SORUN ÇÖZÜLÜRKEN, YENİ SORUNLAR YARATILMAMALI’’

Görüşlerini kent merkezinden örnek uygulama modelleriyle sürdüren AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş , “Örneğin; Reşatbey Mahallesi gibi 3-4 katlı binaların yoğun olduğu, genellikle yaşlı insanların oturduğu apartmanlar için yapılacak dönüşümlerle,...