15 / 05 / 2024

adana yayla evleri

adana yayla evleri

İlk olarak, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye sınırları içindeki yaylalarda başlayan uygulama ile ormanlık alan içinde bulunan 15 bin yayla evi belirlenerek, ölçüm ve değerlendirmeleri yapıldıktan sonra haritaları çıkartılacak.

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

TOKİ Adana Tufanbeyli evleri ne kadar? Sadece yüzde 10 peşinatla!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Adana Tufanbeyli 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Adana Tufanbeyli projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Adana Tufanbeyli 2022 ucuz konut projesi...

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Pandemide taşınabilir yayla evlerine ilgi arttı!

Rize'de ahşap ustalığı işi yapan 60 yaşındaki Nesrullah Özdemir karavan tipi yayla ev üretimi yapıyor. Pandemide doğa ile iç içe yaşamak isteyen vatandaşlar bu evleri tercih ediyor. 

Pozantı'da yayla evi inşaatları arttı!

Adana'nın Pozantı ilçesinde koronavirüs nedeniyle nüfus hızla arttı. İzole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar burada yayla evi inşa etmeye başladı.

Zehra Zümrüt Selçuk: Adana'da evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıyoruz!

Adana'daki yangında evleri yanan vatandaşlar için 1 milyon TL kaynak aktarıldı. 

Adana'da evleri yıkılmak üzere olan aile otele yerleştirildi!

Adana'ya tatil için gelen ailenin barındığı gecekondunun yıkılmak üzere olduğu haberleri üzerine, aile otele yerleştirildi...

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Belediye Evleri'nin kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Belediye Evleri Mahallesi'nde uzun süredir yapılamayan kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle vatandaşların arzu ettiği dokuya, ihtiyaçlara uygun şekilde kesin olarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Adana'da aynı daireyi farklı kişilere satan 7 sanık tutuklandı!

Adana'da apartman dairelerini proje aşaması ve inşaat halinde satış sözleşmesiyle 35 kişiye satmalarına karşın aynı evleri başka kişilere de tapu devriyle satıp 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen 7 sanık tutuklandı.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gümüşhane'deki yayla evleri görenleri şaşırtıyor!

Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda bulunan yayla evleri görenleri şaşkına çeviriyor. Aynı renkte ve aynı mimari ile yan yana yapılan 6 yayla evini görenler otel sanıyor.

Adana Sarıçam Deresi’ndeki evler kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Sarıçam Deresi’ni E-5’ten başlayıp geldiği yere kadar sağındaki ve solundaki evleri de kamulaştırarak düzenleyeceklerini söyledi.

adana yayla evleri Haberi

adana yayla evleri


Bakanlar Kurulu kararıyla, devlet ormanları içerisinde bulunan yaylalarda yer alan gayrimenkullerin ölçüm ve üç boyutlu haritalandırma işlemi havadan Airborne Lidar Teknolojisi ile yapılmaya başlandı. İlk olarak, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye sınırları içindeki yaylalarda başlayan uygulama ile ormanlık alan içinde bulunan 15 bin yayla evi belirlenerek, ölçüm ve değerlendirmeleri yapıldıktan sonra haritaları çıkartılacak. Osmaniye'nin Karacalar Orman Deposu'nda düzenlenen basın toplantısında proje hakkında bilgi veren Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Türkiye'de ilk kez uygulanacak ve orman içindeki sabit kıymetlerin tespitinin yapılacağı projenin tamamlandığında yaylacıların uzun yıllardan beri süre gelen önemli bir sorununun çözüme kavuşturulacağını söyledi. 


Yasal düzenlemeleri yapılmış uygulamanın teknik alt yapısı tamamlandıktan sonra çalışmaya başladıklarını vurgulayan Acer, helikopter kullanılarak gerçekleştirilecek 'Airborne Lidar' yönteminin bu amaçlar için dünyada kullanılan en son...