18 / 05 / 2024

Adana Yenikonacıkta taşocağı tepkisi

Adana Yenikonacıkta taşocağı tepkisi

Pozantı'nın doğa harikası manzarası, yüksek rakımı, bol oksijenli havası olan Yenikonacık'ta taşocağı kurulmasına köylüler tepki gösterdi. Köyde yapılan bilgilendirme toplantısında, çalışmalarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı...

İki ilde arsa ve restoran satılacak! 

İki ilde yer alan arsa ve bina için satış ihalesi düzenleniyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Adana ve Kahramanmaraş'ta yer alıyor.

TOKİ Adana Yumurtalık’ta! 240 ay vadeyle ev sahibi olun!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Adana Yumurtalık 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Adana Yumurtalık projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Adana Yumurtalık 2022 ucuz konut projesi...

ÖİB Adana Yumurtalık'taki 116 arsayı satıyor! 15 milyon TL'ye!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Yumurtalık'ta 116 adet tarla satışa sunuldu. 

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Epsblock Türkiye'den Uruguay’a kadar uzandı!

Yüzde yüz yerli sermaye ile Adana ve Bayburt'ta üretilen pazarlayan Epsblock yapı blokları Türkiye'den Uruguay’a kadar uzandı. Küresel çaptaki bu talep, şirketi  Türkiye’de yeni tesis yatırımlarına yöneltti. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Adana'daki taşınmazlar için özelleştirme ihalesi düzenlenecek!

Adana'da bulunan taşınmazlar için özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi perşembe düzenlenecek.

Yumurtalık'ta deniz kenarındaki araziler kime satılacak?

Adana Yumurtalık'ta rafineri yapılacağı ileri sürülen arazinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla yatırımlara açılmasından sonra, Dr. Müzeyyen Şevkin, Meclis gündeminde sunduğu önergeye yanıt alamadı. Şevkin, arazilerin gerek özel sektöre gerekse yabancı yatırımcılara tahsis edilebileceğini vurguladı. 

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Alaçatı Havaalanı atıl yatırım olacak iddiası! 

İzmir Çeşme'de 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanan havaalanının, bölgedeki taş ocağının faaliyetlerini sürdürmesi halinde atıl yatırım olacağı iddia edildi. 

Adana Yumurtalık'ta kamulaştırmaların ödemesinin yapılmadığı iddia edildi!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinin Küçük Yumurtalık Mahallesi'nde gerçekleştirilen kamulaştırmaların ödemesinin yapılmadığı iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

5 başlıkta taşınmazların satış kazancında vergi indirimi!

Hangi cins taşınmazlar vergi istisnadan yararlanır? Kollektif şirketler veya gerçek kişi işletmeler istisnadan yararlanabilir mi? Şartların taşınması halinde hangi istisnalardan, hangi oranda yararlanılabilir? İşte 5 başlıkta taşınmazların satış kazancında vergi indirimi...

ÖİB 7 ilde gayrimenkul satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Ankara, İstanbul, Aydın, Kahramanmaraş, Karaman, Muğla ve Adana'daki bazı taşınmazların satışı onaylandı.

Adana Yenikonacıkta taşocağı tepkisi Haberi

Adana Yenikonacıkta taşocağı tepkisi

Adana'nın Pozantı ilçesinin doğa harikası manzarası, yüksek rakımı, bol oksijenli havası olan Yenikonacık'ta taşocağı kurulmasına köylüler tepki gösterdi. Taşocağının kurulmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilirken, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın daha önce yaptığı açıklamada taş ocağı yapılması düşünülen Yeni Konacık köyü ile ilgili olarak, "Bu mahallemiz gelecek 50 yılda 5 Bin kişilik yeni bir yerleşim yeri olarak Pozantı'nın doğası havası suyu kirlenmemiş en yakın yayla yeri konumu olacaktır" demişti. 


Köy sakinleri bölgede taş ocağı kurulmasına tepki gösterirken, Nebi Doğan, şirket sahibi Fikret Arısoy, Tekin Turan ve siyasi kimliğiyle değil iş adamı kimliğiyle konuştuğunu söyleyen MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar da kalker ocağı ve eleme tesisleri kurulması yönünde görüş bildirdi. Ulaşım sorununun yanısıra yapılan imar düzenlemesiyle de önümüzdeki 50 yıllık yerleşime...