29 / 07 / 2024

Adanada artan konut fiyatları

Adanada artan konut fiyatları

Adana 'da son dönemlerde, konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yükselmesine, arsa sıkıntısının yol açtığı, yeni imar alanlarının açılması durumuna göre fiyatların düşeceği belirtildi.

Konut piyasasındaki toparlanma için faizlerin düşmesi gerekiyor! Yeni konut ve ikinci el konut fiyatları rekora koştu!

ABD'de konut piyasası, artan konut fiyatları ile yüksek mortgage oranlarının baskısı altında kalmayı sürdürürken; normale dönüş için faizlerin düşmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Artan konut fiyatları karşısında Ziraat Bankası’nın açıkladığı 5 kişilik Ortak Konut Kredisi, sosyal medyada gündem oldu. Ekonomist Şenol Babuşçu, haberi danaya girer gibi ortak ev kredisi dönemini diye duyurdu. "Başka neler göreceğiz diyen Babuşçu’nun takipçilerinden ilginç cevaplar gecikmedi.

Uzmanından araziye ev yapmak isteyenlere uyarı: Her kuşun eti yenmediği gibi her tarlaya da ev yapamazsınız!

Hem sürekli artan konut fiyatları ve hem de şehirden uzak bir bölgede yaşama isteği, araziye ev yapımına talebi de artırdı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül araziye ev yapmak isteyenleri uyararak, önemli bilgiler verdi.

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor! Fiyatlar neden yükseliyor?

Konut sektörü artan maliyetlerle boğuşuyor. İnşaat malzeme fiyatlarındaki artışlar, iş gücü kıtlığı projelerin bütçelerini zorluyor. Peki fiyatlar neden yükseliyor?

Barcelona'da konut krizi! Turistlere ev kiralanması yasaklanacak...

İspanya'nın Barcelona kenti Belediye Başkanı Jaume Collboni, şehirde 2028 senesine kadar turistlere daire kiralamanın yasaklanacağını açıklandı. Bu kapsamda Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini' çözmek için alacaklarını vurgulandı.

Ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi!  

Artan konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri nedeniyle ev almak gün geçtikçe zorlaşıyor. 1 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon lirayı geçiyor. Peki risk alıp ev alınır mı?

Ziraat Bankası'ndan aylık 2.158 TL taksitle 250 bin TL kredi fırsatı!

Ziraat Bankası, artan konut fiyatları ve kredi faizlerinin ev sahibi olmayı zorlaştırdığı bu dönemde, alıcılar için çekici bir finansman çözümü sunuyor. Bankanın yeni hayata geçirdiği ortak konut kredisi kampanyası, birden fazla kişinin beraber kredi çekerek konut sahibi olmalarını mümkün.

İstanbul'da 7+2 havuzlu villa mı, Ankara'da 5+1 penthouse mu? İşte iki ilin en pahalı satılık konutları!

Fahiş oranlarda artan konut fiyatları barınma krizini tetiklerken, İstanbul ve Ankara'nın en pahalı satılık evleri belli oldu. İstanbul'da 7+2 havuzlu villa ve Ankara'da 5+1 penthouse'un satış fiyatı arasında sadece 90 bin TL fark var. İşte ayrıntılar...

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Çin artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca konutu satın almasının isteneceğini açıkladı. İşte detaylar...

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Adanada artan konut fiyatları Haberi

Adanada artan konut fiyatları

Adana'da 1995 yılından bu yana faaliyet gösterdiği yapı sektöründe, binlerce nitelikli konutun altında imzası bulunan Bekaroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bekaroğlu, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin, yüksek arsa maliyetleri olduğunu söyledi.

Şehirde arsa sıkıntısı var 

Adana'da Gürselpaşa Mahallesi'ni örnek vererek, dünün verimli tarım alanı ve narenciye bölgesinin bugün şehrin çekim merkezi olduğunu hatırlatan Bekaroğlu, "Daire fiyatlarında, normal piyasa koşullarının üzerinde bir fiyat artışı olduğu doğrudur. Bunun nedeni ise şehirde inşaat yapacak yeterli alan bulunmamasından dolayı yaşanan arsa sıkıntısıdır." dedi. Arsa sıkıntısı baş gösterince, kalan sınırlı sayıda arsa için yüksek bedeller istendiğini ve müteahhitlerin de bu yüksek bedelleri ödeyip inşaatları yaptıklarını kaydeden Kemal Bekaroğlu, "Yüksek arsa maliyetleri, otomatik olarak konut fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Bunun sıkıntısını ise en başta...