19 / 05 / 2024

Adanada artan konut fiyatları

Adanada artan konut fiyatları

Adana 'da son dönemlerde, konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yükselmesine, arsa sıkıntısının yol açtığı, yeni imar alanlarının açılması durumuna göre fiyatların düşeceği belirtildi.

Satılamayan konutları yerel yönetimler alsın önerisi! 

Çin artan konut stoklarını azaltmak amacıyla yerel yönetimlerin satılamamış milyonlarca konutu satın almasının isteneceğini açıkladı. İşte detaylar...

Orman arazisine cephe arsa almanın avantajları ve dezavantajları!

Artan konut fiyatları arsa ve arazilere olan talebi de artırırken pek çok kişi de arsa yatırımları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, orman arazisine cephe bir arsa satın almanın avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Çinlilerden konut krizine ‘balkon ev’ çözümü… Bir balkonda, tuvalet, mutfak hepsi var!

Artan konut fiyatları, yüksek kiralar ve kredi faizlerinin tavan yapması nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, Çinliler’den konut krizine balkon ev çözümü geldi. Balkonların eve dönüştürüldüğü modelde yaşam alanı iyice küçüldü. Peki Türk vatandaşları bu modele ne dedi?

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

Artan konut fiyatları yatırımcıları arsaya yönlendirdi.  Toprak yatırımcısı Aksel, elinde 150 bin TL ile 750 bin TL arasındaki parası olanlar için Muğla’daki o adresleri açıkladı. Arazi alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

ATEM Başkanı'ndan konut sorununa 17 maddelik çözüm!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, son birkaç yıldır gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve sürekli artan konut fiyatlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Ziraat Bankası'ndan 11.502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası!

Ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara bir müjde de Ziraat Bankası'ndan geldi. Buna göre, artan konut fiyatları ve kredi faiz oranları nedeni ile ev sahibi olmak birçok kişi için zor bir durum olurken, Ziraat Bankası yaptığı açıklama ile yüzleri güldürecek gibi gözüküyor.

Önce arsa, sonra ev sahibi olmak gayrimenkulde altın formül oldu! Bu riskleri sakın gözden kaçırmayın! 

Artan konut maliyetleri, gayrimenkulde önce arsa, sonra ev sahibi olmayı altın formül haline getirdi. Peki nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Adanada artan konut fiyatları Haberi

Adanada artan konut fiyatları

Adana'da 1995 yılından bu yana faaliyet gösterdiği yapı sektöründe, binlerce nitelikli konutun altında imzası bulunan Bekaroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bekaroğlu, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin, yüksek arsa maliyetleri olduğunu söyledi.

Şehirde arsa sıkıntısı var 

Adana'da Gürselpaşa Mahallesi'ni örnek vererek, dünün verimli tarım alanı ve narenciye bölgesinin bugün şehrin çekim merkezi olduğunu hatırlatan Bekaroğlu, "Daire fiyatlarında, normal piyasa koşullarının üzerinde bir fiyat artışı olduğu doğrudur. Bunun nedeni ise şehirde inşaat yapacak yeterli alan bulunmamasından dolayı yaşanan arsa sıkıntısıdır." dedi. Arsa sıkıntısı baş gösterince, kalan sınırlı sayıda arsa için yüksek bedeller istendiğini ve müteahhitlerin de bu yüksek bedelleri ödeyip inşaatları yaptıklarını kaydeden Kemal Bekaroğlu, "Yüksek arsa maliyetleri, otomatik olarak konut fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Bunun sıkıntısını ise en başta...