02 / 05 / 2024

Adanada stad yapımı

Adanada stad yapımı

ADANA'da TOKİ tarafından yaptırılan 33 bin kişilik stadın inşaatı devam ediyor. Adana Valisi Mustafa Büyük, yapımına başlanan kentin yeni stadyum inşaatında incelemelerde bulundu.

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu!

Antalya’da yıkılan eski stadın yerine yapımına başlanan Millet Bahçesi'nin yapımı durduruldu. Alanda bulunan palmiye ağaçları kurumaya yüz tuttu.

Adana Stadının yapım süreci meclis gündeminde!

Adana Stadının yapım süreci mecliste konu oldu. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Stadı ile ilgili soru önergesi hazırladı..

İşte kare kare Malatya Stadı'nın yapımı!

Malatya'da, iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanılacağı 25 bin seyirci kapasiteli stadın yüzde 95'i tamamlandı. İşte kare kare Malatya Stadı'nın yapımı....

Hindistan'da dünyanın en büyük stadı yapılıyor!

Hindistan'da dünyanın en büyük stadının inşaatı başladı. Gujarat'ta yapımına başlanan ve 7 milyar Hint rupisine mal olacak stadyumun kapasitesi 110 bin.

Arnavutköy’de yeni şehir stadı yapılacak!

2014 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz Temmuz ayında bitirilerek hizmete açılan Arnavutköy Bolluca Stadı'nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı önemli mesajlar verdi. Baltacı Arnavutköy’de şehir stadı yapılacağını açıkladı.

Fikret Orman: Vodafone Arena'nın yapımına çok zor dönemde başladık!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışı için büyük heyecan yaşıyor. Orman, " Stadın yapımına çok zor dönemde başladık. Kulübün hacizleri ve mali durumu ortada, bir takım yok. Sıkıntılı süreçte yaptık." dedi.

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı yavaş mı ilerliyor?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Alsancak Stadı'nın yeniden yapımıyla ilgili çalışmaların kaplumbağa hızıyla yürüdüğünü belirtti. Sertel, "İzmirli sporseverler cezalandırılıyor mu?" sorusunu gündeme getirdi.

Balıkesir İlkay Gündoğan Stadı'nın yapımına başlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir'in Dursunbey ilçesine yapılacak olan stadın yapımına başlandı. İsmi İlkay Gündoğan olacak stadın 500 kişilik olacağı belirtildi.

Vodafone Arena'nın yapımında sona gelindi!

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın yapımında artık sona gelindi. Çatı konstriksiyonunun tamamlanmasıyla, halat gerdirme işlemleri sonrası çatı kaldırılacak ve çim ile koltukların montajına başlanacak.

Kars Atatürk Stadı’nın yapımı başladı!

Kars Atatürk Stadı’nın yapımına başlandı. Uzun yıllar Karslılara hizmet veren stadyumun yerine spor kompleksi yapılıyor. Polat, 2 bin seyirci kapasiteli çok amaçlı spor kompleksinin yapımının 2016 yılında tamamlanacağını söyledi.

Akyazı Stadı'nda çatı yapım çalışmaları başladı!

Trabzon'un yeni mabedi Akyazı Stadı'nda çatı yapım çalışmalarına başladı. 41 bin kişi kapasiteli stadın projesinden sorumlu yönetici Erol İbrahimağaoğlu, kaba inşaatın yüzde 98'inin tamamlandığını belirtti.

Karşıyaka Stadı'nın yapımı için start verildi!

Belediyelerin engellerine rağmen Karşıyaka Stadı'nın yapımı için start verildi. Mayıs başında yıkım başlıyor.Önümüzdeki hafta sonu Mayıs ayı başında Yalı Stadı'nın yıkımına başlanacak.

Adanada stad yapımı Haberi

Adanada stad yapımı

Burada konuşan Vali Mustafa Büyük, kentin 33 bin kişi kapasiteli UEFA standartlarında çok kapsamlı stada kavuşacağını söyledi. Toplam 102 dönümde yapılacak 107 milyar liraya ihale edilen stadın arazi ve yer tesliminin çeşitli nedenlerle geç yapıldığını anımsatan Büyük, şunları kaydetti: "23 Eylül 2013'te yer teslimi yapılan stat, protokol gereğince 770 günde tamamlanacak. Fiziki olarak yüzde 20'si biten 33 bin kişilik stat, 2016-2017 futbol sezonunda hizmete girecek. Güneyin, hatta Akdeniz'in en çağdaş stadından sadece futbol olarak değil, salon sporları olarak da en verimli şekilde kullanılmasını sağlayacağız." Vali Büyük, stada ulaşımın rahat olacağını, yakın gelecekte hafif raylı sistemin stadın yanından geçeceğini, Adana takımlarının Süper Lig'e çıkmasıyla stadın öneminin daha iyi anlaşılacağını da belirtti. Büyük, "Eğitim ve spor birbirini tamamlamalı. Türkiye genelinde statlar...