02 / 05 / 2024

Adapazarı imar

Adapazarı imar

Adapazarı Söğütlü yol çalışmaları devam ediyor. Yenikent-Söğütlü arasında yapılması planlanan duble yol AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ün isteğiyle kaydırılıyor. Söğütlü ilçesi bu değişikliğe isyan ediyor.

Adapazarı'nda binalara 3 kat izni çıktı!

20 Şubat ta izin verilecek Adapazan Belediye Meclisi'nde 1 ilave madde olmak üzere 8 madde görüşüldü. Adapazarı Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Haluk Akbay: Adapazarı’nın zemini bozuk!

Elazığ depreminden sonra Sakarya’da acil olarak tedbirlerin alınmasını isteyen CHP Adapazarı belediye meclis üyesi Haluk Akbay, Adapazarı’nın zeminin bozuk olması nedeniyle Adapazarı’na imarın verilmemesi gerektiğini söyledi.

Adapazarı'nda imar çalışmaları tamamlanacak!

Adapazarı Taşlık ve Çökekler Mahalleleri'nde vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, imar hedefini açıkladı.

Sakarya'da 7 mahallenin imar planları bir ay askıda!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Adapazarı’nın Süleymanbey, Köprübaşı, Karaköy, Rüstemler, Taşlık, Çökekler ve Göktepe Mahallelerin kırsal alan sınırlarına yönelik imar planı kararı onaylandı...

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları askıda!

Adapazarı’ndaki 7 mahallenin imar planları bir aylık askıya çıkartıldı. Askıya çıkan Uygulamalı İmar Planları hakkında bilgi almak isteyen mahalle sakinleri bağlı olduğu mahalle muhtarlıkları ve Adapazarı Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne müracaat edebilir.

Adapazarı Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adapazarı Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planı konusu komisyona sevk edildi.

Sakarya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği eğitimi gerçekleştirildi!

Adapazarı Belediyesi personeline yönelik düzenlediği ‘Planlı Alanlar tip imar Yönetmeliği’ konulu eğitim semineri dün yapıldı. 

Osmanca-Adapazarı'nda imar planı yapımı işi ihalesi!

TEİAŞ 5. Bölge Müdürlüğü, Osmanca-Adapazarı Enerji İletim Hattı Kamulaştırma Haritası ve İmar Planı Yapımı İşi ihale ediyor..

Adapazarı'nda imar arşivinde çalışan stajyerlere plaket verildi!

Adapazarı Belediyesi İmar İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde başlatılan arşiv düzenlemesinde çalışan stajyerlere teşekkür plaketi verdi.

Erkal Etçioğlu Adapazarı'ndaki imar çalışmalarına destek!

Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu, Adapazarı ilçesinde bulunan Süleymanbey Mahallesi'nde yapılacak imar çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, "Bu ölgede gettolaşma olmasın. Planlı imarı destekliyoruz" dedi.

Adapazarı Belediyesi e-imar uygulamasını hizmete sundu!

Adapazarı Belediyesi, e-imar sorgulama hizmetini vatandaşların hizmetine sundu. Uygulama ile vatandaşlar hem internet ortamından işlemlerini gerçekleştirebilecek hem de zamandan tasarruf etmiş olacak.

Adapazarı Belediyesi'nden e-imar uygulaması!

Adapazarı Belediyesi e-imar uygulamasını başlattı. Vatandaşlar adres ve kapı numarası veya tapu senetleri üzerinde yazan ada ve parsel no bilgilerini girerek taşınmazına ait imar durumunu birkaç saniye içinde öğrenebiliyor

Adapazarı Belediyesi e-imar uygulaması başlattı!

Adapazarı Belediyesi, vatandaşların belediyeye gelmesine gerek kalmadan web sayfası üzerinden parsellerin e-imar durumu sorgulama sistemini hayata geçirdi.

Adapazarı Belediye Meclisi imar için toplandı!

Adapazarı Belediye Meclisi geçtiğimiz ay Ramazan dolayısıyla meclis toplantılarına ara vermişti. Bu ay için olağanüstü toplanma kararı alan meclis, gündem maddelerini görüşerek karara bağladı

Adapazarı imar Haberi

Adapazarı imar

Adapazarı-Karasu yolunun yapımıyla eski canlılığını yitiren Söğütlü, Yenikent'c yapılması planlanan bağlantı yolunun da ilçeden uzaklaştırılarak Ferizli'ye kaydırılması girişimlerine isyan ediyor. 1/25 hinlik nazım plana işlenen ve Söğütlü-Yenikeııt arasında yapımı planlanan 11 bin 300 metrelik yol TBMM İnsan Haklan Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün girişimleri ile Ferizli'ye kaydırılıyor.

SÖĞÜTLÜ'YE BYPASS 


Yeni güzergahla yol 17 bin 500 metre uzarken artan kamulaştırma bedelleriyle devlete yaklaşık 20 milyon liralık yeni bir yük getirmesine rağmen Üstiin bu değişiklikle ısrar ediyor. Söğütlü Belediyesi hazırladığı bir raporla güzergah değişikliğini bir çok platformda dile getirmeye çalışıyor. Söz konusu raporda hazırlanan yeni güzergahtan Söğütlü İlçesi'ııin bypass edilmesine tepki gösteriliyor. 


AKÇAKAMIŞ PROJESİ 


Toplulaştırma projesi gözetilerek hazırlandığına dikkat çekilirken yeni güzergahla Sakarya'daki toplulaşiırılmış tek arazinin parçalanacağı belirtiliyor. 

Söğütlü Belediyesinin raporunda yeni güzergahın demiryolu hattıyla da...