03 / 07 / 2024

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından 138 milyon lirayı bulan borç nedeniyle satışa çıkartılan Adapazarı Şeker Fabrikası için yapılacak ihaleye teklif gelmedi

Adapazarı Şeker Fabrikası, 8 Ağustos'ta ihaleye çıkacak!

Adapazarı Şeker Fabrikası’nı Özelleştirme İdaresi’nden satın alan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) içinde bulunduğu mali darboğazı aşamayınca fabrikayı satışa çıkardı. Fabrikanın ilk ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak

Torku ihracatını 5 yılda ikiye katlamayı hedefliyor

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Torku markasıyla 40'tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "150 milyon dolarlık ihracatımız var, 5 yıl içinde bunu 300-400 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

Adapazarı'ndaki ahşap ev mimarisi ile dikkat çekiyor!

Adapazarı’nda çizgi filmlerdeki evleri andıran şirin ahşap ev, mimarisi ile dikkat çekiyor. Evi görenler dönüp bir daha bakmaktan kendilerini alamıyor.

Torbalı Pancar Mahallesi'ne imar izni çıktı!

İzmir Torbalı Pancar Mahallesi'ne imar izni çıktı. Kılıçlar İnşaat Pancar Mahallesi'nde imar izninin çıkmasıyla birlikte atağa geçerek 7 daire 3 dükkanı bulunan bir bina yapımına başladı.

Stadler Rail Management AG Adapazarı'nda yatırım yapacak!

İsviçreli tren ve tramvay üreticisi Stadler Rail Management AG, Türkiye'de temsilcilik arıyor. Dev şirketin Adapazarı'nda yatırım yapacağı belirtildi. Türkiye'nin ulaşımda 2003'ten bu yana gerçekleştirdiği yatırımlar, yabancı devlerin iştahını kabarttı.

Bayrampaşa'daki Pancar Motor Fabrikası arsasının satışı iptal!

Kayseri ve Konya Şeker Fabrikalarının sattığı, Erbakan tarafından kurulan Pancar Motor Fabrikasının bulunduğu arazinin satışı, Yargıtay 1.Hukuk Dairesi tarafından hileli olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

Yozgat'ta akaryakıt istasyonu kurulacak!

Yozgat Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Kürşat Arslan, çiftçilerin motorin ihtiyacını karşılamak üzere akaryakıt istasyonu kurma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Adapazarı'nda 26 yerleşim yeri için 5 tip yapı projesi hazırlandı!

Adapazarı Belediyesi Meclisi’nin Bayırbucak Türkmenlerine yardım kararı aldığı toplantıda, Büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 yerleşim yeri ‘5 tip yapı projesi’ hazırlanarak, yapı ruhsatı, harç ve katılım payından muaf tutuldu

Adapazarı'nda imar arşivinde çalışan stajyerlere plaket verildi!

Adapazarı Belediyesi İmar İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde başlatılan arşiv düzenlemesinde çalışan stajyerlere teşekkür plaketi verdi.

Adapazarı'nda asfalt çalışmaları incelendi!

Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Yeşilyurt Mahallesi’nde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Özüm, 4 ayda 90 bin ton asfalt attıklarını söyledi.

Adapazarı Treni için sondaj çalışmaları başladı!

Adapazarı Treni’nin yer altına alınması projesinde sondaj çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun projede çok kısa bir sürede hazırlıklar tamamlandı, adımlar atıldı.

Adapazarı Tren Garı'nda sondaj çalışmaları başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından şehre müjdesi verilen ve Adapazarı Treni’ni yer altına alacak projede gelinen son noktayı açıkladı.

Adapazarı Belediyesi'nin ek hizmet binası açıldı!

Adapazarı Belediyesine bağlı ek hizmet binası gerçekleşen açılış töreni ile hizmete girdi. Konuşmaların ardından Ek Hizmet Binasının açılışı gerçekleşti. Başkanlar daha sonra ek hizmet binasını gezerek bilgi aldı.

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Haberi

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi

65 bin üyesi bulunan APEK, en eski şeker fabrikalarından Adapazarı Şeker Fabrikası'nı, 2005'te krediyle 45 milyon 750 bin dolara Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan satın aldı. APEK yönetimi, 1999 depreminde ciddi hasar gören ve deprem sonrası 7 yıl atıl kalan fabrika için önemli bir yenilme yatırımı yaptı. Yatırımın önemli bir bölümü banka kredisiyle yapıldı. Üretime yeniden başlayan fabrika, bu kez de yönetimsel sorunlar ve kota sorunu nedeniyle banka borçlarını ödemekte zorlandı. İki yıldır mali darboğazı aşamayan ve 138 milyon TL borcu bulunan fabrikanın, krediyi veren bankaya devri gündeme gelirken, APEK, tesisi satmaya karar verdi. Kooperatifin açtığı ve dün yapılması beklenen satış ihalesi için dört büyük firma şartname alırken, hiçbiri teklif...