07 / 05 / 2024

adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası

adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, sürecin hızlanması için adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası çıkarılması gerektiğini söylüyor..

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

Adasal bazlı dönüşüme geçilmeli!

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, sürecin hızlanması için adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası çıkarılması gerektiğini söylüyor..

Kentsel dönüşümde alan bazlı dönüşüme geçilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki alan bazlı dönüşüme geçilmesi gerektiğini söyledi..

Kentsel dönüşüme 33 maddelik çözüm!

Kentsel dönüşüme hız vermek ve mevcut tıkanıklıkları çözmek için geçtiğimiz hafta İstanbul İnşaatçılar Derneği, (İNDER) tarafından düzenlenen kentsel dönüşüm çözümleri konferansından 32 maddelik bildirge çıktı.

Babacan Yapı Fikirtepe'de dönüşüme giriyor!

Kadıköy Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşüme giren Babacan Yapı, bu bölgede 2 projede 2 bin daire yapacak.

Antalya'da 700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi!

Hürses Gazetesi'nin köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "700 hektar sera ve tarım alanı kentsel dönüşüme girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

İzmir Basmane kentsel dönüşüme girecek mi?

İzmir Kültürpark'ın bitişiğinde, Basmane Meydanı'na cepheli 35 bin metrekarelik arsa İzmir'in en değerli parseli olarak biliniyor. Bu inşaat yapıldıktan sonra, tarihi Basmane semtinin de kentsel dönüşüme gireceği konuşuluyor.

Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Gölcük'ün tamamen kentsel dönüşüme ihtiyacı var" dedi

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Seyhan'da kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe ret!

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Barbaros ve Bey mahallelerinde kentsel dönüşüme karşı kurulmak istenen derneğe OHAL gerekçesiyle izin verilmedi.

Yalova'da 432 binanın kentsel dönüşüme alındı!

Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya, Yalova'da yapılan etkin çalışmalarla bugüne kadar 432 binanın kentsel dönüşüme alındığını söyledi.

Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Sinop Valisi Kemal Cirit, Sinop'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Cirit, "Bunu çok inceleyerek dile getirdiğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen bir kişi böyle görüyorsa herhalde dışardan buraya turist olarak gelenlerde de bu algı biraz vardır" dedi.

Mersin Kızkalesi kentsel dönüşüme girmeli!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, “Kızkalesi’nin tamamen kentsel dönüşüme girmesi lazım. Yolun altının tamamen yıkılması, yolun üst taraflarına ise konaklama tesislerini yapmak lazım.” dedi.

adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası Haberi

adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası

Türkiye'deki 7,5 milyon çürük yapı stokunun yenilenmesi gerekiyor. Ancak kentsel dönüşümde işler çok yavaş ilerliyor. Ekonomist Dergisi'nden Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Mimar Ahmet Erkurtoğlu, sürecin hızlanması için adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası çıkarılması gerektiğini söylüyor.

Çürük yapı stokumuzu yenilemenin tek yolu kentsel dönüşüm. Ancak kentsel dönüşüm, Bağdat Caddesi, Etiler gibi rant barındıran semtlerde bile kör topal ilerliyor. Sürece hız kazandırmak mümkün mü? Mümkünse neler yapılmalı? Bu soruları Anadolu Yakası ve özellikle Kadıköy ağırlıklı olmak üzere 600 civarında binanın kentsel dönüşümünü yapan AE Mimarlık'ın yönetim kurulu başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu'na sorduk.

Halihazırda kaç dönüşüm projesi yürütüyorsunuz?

Kadıköy, Kartal ve Maltepe'de 15 binanın kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyoruz. Bunların toplam yatırım maliyeti yaklaşık 25 milyon dolar. Ankara Kahramankazan'da ihaleyle aldığımız Kayı...