01 / 05 / 2024

adıyaman Aktif Yaşam Merkezi ne zaman açılacak

adıyaman Aktif Yaşam Merkezi ne zaman açılacak

Çevre Bakanlığı'ndan Adıyaman’a Aktif Yaşam Merkezi inşa ediliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Türkiye’de ilk defa açık alanda kurulacak olan Adıyaman Aktif Yaşam Merkezi çalışmaları sürüyor.

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Malatya ve Adıyaman’da peş peşe deprem! İki il birden sallandı!

6 Şubat depremlerinin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ederken, az önce yine Malatya ve Adıyaman’da peş peşe artçı sarsıntı meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, önce Malatya’da 3.7 şiddetinde ve daha sonra Adıyaman’da 3.3 şiddetinde iki artçı sarsıntı yaşandı.

Son Dakika AFAD duyurdu: Adıyaman'da deprem oldu

Son dakika deprem haberleri. Adıyaman'ın Sincan ilçesinde deprem oldu. Saat 23:01'de gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...

SON DAKİKA: Adıyaman'da 4,6 şiddetinde deprem!

SON DAKİKA: Saat 23.20'de, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’da konuştu, çiftçiye müjdeli haber verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da yaptığı konuşmada, sarmalı kıyılmış tütündeki yüzde 55 olan ÖTV’nin yarı yarıya indirileceğini, böylece üreticinin şirketlere göre ürünlerini pazarlama imkânı bulabileceğini söyledi.

Adıyaman'da depremlerde hasar gören konutlarla ilgili soru önergesi verildi!

2017'den bu yana Adıyaman'da yaşanan depremler sonrasında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi verdi. 

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı ertelendi!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir hayat sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı 30 Haziran'da!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir yaşam sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Adıyaman’da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı!

Adıyaman’ın Mehmet Akif Mahallesi’nde bir inşaatta çalışan 29 yaşındaki Mehmet Yakaryılmaz, iskeleden düşerek yaralandı.

TOKİ'den Adıyaman Kahta'ya 157 yeni konut!

Adıyaman İli Kahta İlçesi Çobanlı Mahallesi 157 adet konut , 1 Adet Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E_İhale) ihalesi 8 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

adıyaman Aktif Yaşam Merkezi ne zaman açılacak Haberi

adıyaman Aktif Yaşam Merkezi ne zaman açılacak

Aktif Yaşam Merkezi toplam 5 bloktan oluşacak ve toplamda 18.350 metrekarelik bir alanı kaplayacak.


Aktif Yaşam Merkezi içerisinde saçak altı sosyalleşme alanı, hobi bahçeleri, çocuk oyun parkı, voleybol sahası, basketbol sahası, okçuluk, hayvan barınakları, at binme parkuru ve yürüyüş parkurları bulunacak.


Engelli vatandaşları da düşünerek tasarlanan yaşam merkezinde az görenler için sarı renk, dokunma duvarında ve iç mekanlarda yönlendirici olarak kullanılacak. Dokunma duvarları her binada farklılaşarak görme engelliler için yönlendirici olacak. Ayrıca her binanın avlusunda farklı kokular yayan ağaçlar görme engellilerin mekan tanımlamasını kolaylaştıracak.


Merkezi avluya yaklaşımda sınır etkisi yaratan metal düşey elemanlar az gören ve görme engelliler için sesle yönlendirmeyi sağlarken, zeminde kullanılan farklı malzemeler de çıkardığı seslerle birlikte mekanları birbirlerinden ayıracak. Ayrıca zihinsel engelli vatandaşlar için de kontrollü açık alanlar...