30 / 04 / 2024

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan kabul edilen Adıyaman’daki 41 hektarlık alan ile ilgili çalışmalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adıyaman Belediyesinin yetkilerini arttırdı.

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüme odaklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kentsel dönüşüm yetkisini alan Adıyaman Belediyesi, Mara ve Musalla Mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için kolları sıvadı.

Adıyaman Belediyesi'ne kentsel dönüşüm yetkisi verildi!

Bakanlar Kumlu tarafından riskli alan kabul edilen Adıyaman'daki 41 hektarlık alan ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adıyaman Belediyesine belirlenen proje ve çalışmalar için yetkiyi verdi.

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm için yetki aldı!

Geçtiğimiz ay içerısine Bakanlar Kurulu tarafından alınan Adıyaman'daki kentsel dönüşüm projesi kararı için Adıyaman Belediyesi'ne yetki verildi.

Adıyaman Besni Belediyesi'nin arsa tahsisine mahkemeden ikinci ret!

Adıyaman'ın AKP’li Besni Belediyesi’nin yaklaşık 3 milyon TL'lik arsa tahsisine Adıyaman İdare Mahkemesi'nin ardından Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi tarafından da reddedildi.

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni İlçe Belediyesi'ndeki arsa tartışması sonuçlandı. Bir derneğe Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binası inşa edilmesi için bedelsiz verilen arazi için mahkemeden dur kararı geldi.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için uzlaşı oranı yüzde 50'yi geçti!

Adıyaman'da Mara ve Musalla mahallelerinde başlayan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 147 hak sahibinden 76’sıyla uzlaşı sağlandı.

Adıyaman'da 66 binanın yıkımı için çalışma başlatıldı!

Adıyaman'da kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk olarak toplama 66 binanın yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

Adıyaman kentsel dönüşümde son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!

Adıyaman’ın Besni Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısında belediyeye ait 3 milyon TL değerindeki bin 500 metrekarelik arsayı bir derneğe bedelsiz tahsis etti. 

Adıyaman'daki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

Adıyaman'da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmaları ve bu nedenle yıkılmasına karar verilen yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Adıyaman 484 konut ihalesi yarın!

Adıyaman ili Merkez Mara ve Musalla Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 484 Adet Konut (+6 KD) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ'den Adıyaman'a 484 konut müjdesi!

Adıyaman ili Merkez Mara ve Musalla Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 484 Adet Konut (+6 KD) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 16 Ekim 2020 tarihinde saat 10:30'da yapılacak.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde kentsel dönüşüm isteği!

Adıyaman Sıratut Mahallesi'nde araçların dar sokaklara girmede sıkıntı yaşadığını söyleyen muhtar İlhan Alan, mahallenin bir an önce kentsel dönüşüm kapsamına alınması için çağrı yaptı.

Adıyaman Eskisaray'da acil kentsel dönüşüm talebi!

Şehrin merkezin de ve en işlek noktada bulunan Adıyaman'ın Eskisaray Mahallesi'nin sorunlarının çok büyük sorunlar olmamasına karşı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu döneminde bu sorunların görmezden gelindiğini sözlerine ekledi.

Adıyaman Abdulhamid Han Gençlik Merkezi tamamlanıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından kısa süre önce inşaatına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen Abdulhamid Han Gençlik Merkezi ve Kültür Evi inşaatını inceleyen Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, yetkililerden bilgiler aldı.

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

Adıyaman Belediyesi kentsel dönüşüm

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile Adıyaman’da Mara ve Musalla Mahallelerini kapsayan 41 hektarlık alanda uygulamaya konulacak olan kentsel dönüşüm projesi için Adıyaman Belediyesinin yetkileri arttırıldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce Adıyaman Belediyesine verilen proje ve çalışmalar ile ilgili yetkiden sonra şimdi de harita, imar planı, imar uygulaması, tasarım projelerini hazırlama, inceleme ve onaylama yetkileri de olarak verildi.


Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllücü adına Mekânsal Planlama Genel Müdürü Y. Erdal Kayapınarimzasıyla Adıyaman Belediyesine ulaştıran resmi yazıda arttırılan yetkililerle ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, çalışmalara kısa süre içerisinde başlanılacağını müjdeledi.


Kentsel Dönüşüm sürecinin hızla ilerlemesinde ciddi gayretler sarf eden Başkan Kutlu, şunları söyledi: “İlimizdeki Mara ve Musalla Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan yaklaşık...