22 / 05 / 2024

Adıyaman imar durumu

Adıyaman imar durumu

Adıyaman'da baraj manzaralı cami yapılıyor. Adıyaman'da Türkiye'de yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden birisi olan Sahabe Saffan Bin Muttul'ın kabrinin bulunduğu alana baraj manzaralı cami yapılıyor.

Adıyaman'da afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumu TBMM'de!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan bazı köylerde yaşanan afet neticesinde yapılan afet evlerinin tapusunu alamayan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi verdi. 

Adıyaman'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı!

Adıyaman'da bir inşaatta çalışan işçi iskeleden düşerek yaralandı. Acil serviste tedaviye alınan Ahmet El Hüseyin'in sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Adıyaman kentsel dönüşümde son durum!

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son durumu aktardı. 

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Adıyaman'da imar barışının 3 ay uzatılması talebi!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Adıyaman'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Adıyaman Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından kabul edilen yeni imar planı askıya çıkarıldı.

Adıyaman'da 1 yılda 181 hektar alanın imar uygulaması yapıldı!

Adıyaman Belediyesi, 2016 yılında 181,02 hektarlık alanın imar uygulama çalışmasının yapıldığını belirtildi.

Adıyaman'da kentsel dönüşümde sona gelindi!

Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vecihi Yüksek, Adıyaman'da uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili gelinen son durumu anlattı.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Adıyaman Kamyoncular Sitesi imar planı onaylandı!

Adıyaman İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan başkanlığında toplanan il genel meclis üyeleri gündemdeki maddeleri konuştu.

Adıyaman Basın Sitesi Konutları sahiplerine teslim ediliyor!

Adıyaman Basın Sitesi sahiplerine teslim ediliyor. Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) öncülüğünde TOKİ tarafından yapılan konutların kura çekimi yapılacak. Yapılacak olan kura çekimine ön müracaat yapanlar katılacak.

Adıyaman imar durumu Haberi

Adıyaman imar durumu

Türkiye'de yeri kesin olarak bilinin iki sahabeden biri olan Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu Samsat ilçesine 10 bin kişilik baraj manzaralı cami yapılıyor.


 Bütün sosyal donatı alanlarına sahip olarak inşa edilen Sahabe Camii ve Külliyesi, insanların manevi ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra, projenin tamamlanmasıyla Adıyaman’ın bir inanç merkezi olması hedefleniyor.


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, kenti inanç merkezine dönüştürerek, Osmanlı mimarisinin bütün özelliklerini yansıtacak baraj manzaralı inşa edilen Sahabe Camideki çalışmaları yerinde inceledi.


Burada yetkililerden bilgi alan Demirtaş, 8 ay önce başlanan bu projenin kaba inşaatını Nisan ayında bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.


Kaba inşaatını bitirdikten sonra seri bir şekilde ince inşaatına başlayacaklarını aktaran Demirtaş, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ile bölgenin inanç turizmi açısından canlanacağına işaret etti.


Caminin kaba inşaatı için herhangi bir ödenek sıkıntısının...