02 / 05 / 2024

Adıyaman imar planları

Adıyaman imar planları

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Gölbaşı'nda imar düzenlemeleri devam ediyor!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde,GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki uygulama alanları incelendi.

Adıyaman'da inşaat sektörü hareketlendi!

Adıyaman da yaz sezonunun gelmesiyle birlikle inşaat sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Kentin batı tarafı başta olmak üzere birçok bölgelerin imara açılmasından sonra burada çok katlı binalar yapılıyor.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Uzmanlardan çağrı! İmar planlarında yeni plan!

DEVA Partisi Adıyaman il Başkanı ve kent planlayıcısı Uğur Dündar, kamu yararının, imar rantına feda edilmemesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Adıyaman'da imar barışının 3 ay uzatılması talebi!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

Karabağlar'da imar planları hayata geçiriliyor!

Karabağlar Belediyesi’nin daha sağlıklı bir kent oluşturmak adına etap etap yenilediği imar planları hayata geçirilmeye başlandı.

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Adıyaman'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Adıyaman Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyeleri tarafından kabul edilen yeni imar planı askıya çıkarıldı.

Adıyaman'da 1 yılda 181 hektar alanın imar uygulaması yapıldı!

Adıyaman Belediyesi, 2016 yılında 181,02 hektarlık alanın imar uygulama çalışmasının yapıldığını belirtildi.

Beykoz'un imar planları hazırlanıyor!

Beykoz halkının merakla ve heyecanla beklediği imar planları adım adım hazırlanıyor, Beykoz Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü imar planlarında revizyona devam ediyor.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Kanal İstanbul için ilk adım: İmar planlarını İBB hazırlayacak!

İstanbul'da açılacak olan Kanalistanbul ve yeni şehri kapsayan 38 bin 500 hektarlık alanın imar planları Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanacak. Çevre ve Şehir Bakanlığı planı onaylayınca inşaat projeleri ruhsat alabilecek..

İzmir’de Mavişehir’in imar planları tartışılıyor!

İzmir’de dikey yapılaşmanın yoğun olduğu Mavişehir’de imar planlarıyla ilgili tartışmalı süreçte bir adım daha atıldı. İşte Büyükşehir, Çevre Bakanlığı ve Mavişehirliler arasında yaşanan itiraz süreci...

Adıyaman imar planları Haberi

Adıyaman imar planları

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşmesi yapıldı.  Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ilde görev yapan şehir plancılarıyla bir araya geldi ve yeni imar planı için fikir alışverişinde bulundu. 

Yapılan toplantıda, Başkan Kutlu askıya çıkarılan yeni revizyon ve ilave imar planı hakkında önerilerini dinledikleri şehir plancılarına, yeni imar planı hakkında düşüncelerini paylaştı.

Kutlu, amaçlarının yeni imar planının şehrin gelişimine en faydalı şekilde sağlamak olduğunu da  aktardı.  Belediye Başkanı Kutlu’ya, Başkan Yardımcısı Ahmet Vechi Yüksek de eşlik etti. Kutlu toplantıda TMMOB Şehir Plancılar Odası Adıyaman Temsilciliği üyesi şehir plancılarıyla...