27 / 11 / 2024

adıyaman Mor Petrus-Mor Paulus Kilisesi

adıyaman Mor Petrus-Mor Paulus Kilisesi

Adıyaman İl Müftüsü Öztürkçü: ''Biz Müslüman olarak İslam'dan önce gelmiş semavi dinlere ve onların kitaplarına inanan insanlarız''

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek!

Adıyaman’ın kimliği Adıyaman’lılar tarafından belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bütün toplumsal kesimlerin eşit oranda önemsendiği katılımcı yönetim anlayışıyla yollara düştü.

Adıyaman'da 106 kişi riskli yapı başvurusunda bulundu!

Çevre ve Şehircilik adıyaman İl Müdürü Fikret Onhan yaklaşık bir yıldan beri uygulanan ‘riskli yapı’ uygulaması kapsamında 106 kişinin müracaatının alınarak işleme konulduğunu ve şuana kadar 60 bin TL kadar kira yardımının yapıldığını belirtti.

Adıyaman Üniversitesi Araştırma Merkezi Gözlemevi yıl sonu hizmete girecek!

Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından kurulumu devam eden gözlemevi yıl sonuna kadar faaliyete geçecek. En büyük 3. teleskop Adıyaman Üniversitesi Araştırma Merkezi Gözlemevi’nde bulunuyor.

Adıyaman Kamyoncular Sitesi imar planı onaylandı!

Adıyaman İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan başkanlığında toplanan il genel meclis üyeleri gündemdeki maddeleri konuştu.

Adıyaman'da inşaattan düşen işçi yaralandı!

Adıyaman'da, sıva yaparken zemine düşen 35 yaşındaki İbrahim Öz adlı işçi yaralandı. Olay, dün sabah saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 8 katlı inşaatın 3'üncü katında sıva yapan İbrahim Öz, zemine düştü...

Esenler Belediyesi, Adıyaman'ı Feshane'ye taşıdı!

Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Esenler Belediyesi ve Adıyamanlılar Vakfı’nın da destek verdiği “Adıyaman Tanıtım Günleri” Feshane’de bugün başlıyor. Peki Adıyaman Tanıtım Günleri nasıl geçecek? İşte detaylar...

Adıyaman kentsel dönüşümden nasibini almadı!

Kentsel dönüşüm, bu açıdan Adıyaman gibi kentlerde bir umut olmasına rağmen, kapsamlı proje üretilemiyor, yeterli destek alınamıyor. Oysa Adıyaman’da dönüşmesi gereken çok mahalle, çok yerleşim yeri var.

Kentsel dönüşüm Adıyaman'ı dönüştürmeli!

Kentsel Dönüşüm vaatleri lafta kalmamalı. Adıyaman, çarpık kentleşme nedeniyle kent görünümünü bir türlü kazanamazken, birinci derece deprem kuşağında yer alması da, yerleşim yerlerinin güvenirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi ihalesi 2 Ekim'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği ile Adıyaman OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı sorumluluğunda yapılacak olan Adıyaman OSB Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi 2 Ekim'de ihale ediliyor...

Adıyaman Arıtma Tesisi için 5 milyonluk ödenek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Daire Başkanlığı toplantısına katılan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu Adıyaman Atık Su Arıtma Tesisi için 1.5 Milyon Euro yaklaşık 5 Milyon TL ek hibe alarak, proje için önemli bir kaynak sağladı.

Adıyaman Çat Barajı'ndaki yüzen adalar kıyıya vurdu!

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki Çat Barajı göletindeki "yüzen adalar" da kuraklıktan etkilendi. Belediye Başkanı Bulut: "Barajın su seviyesi düşünce rüzgarın etkisiyle adalar karaya oturuyor, sonra da çürüyor"dedi.

Adıyaman'da yangın çıktı!

Adıyaman'da, sarp kayalık bölgedeki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İtfaiye araçlarının ulaşamadığı bölgedeki yangını söndürmek için belediye hoparlörlerinden ve sosyal medyadan vatandaşlara çağrı yapıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden okulları inceledi!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunmak üzere Besni ilçesini ziyaret etti. Demirtaş bağcılık uygulama alanını gezerek, yetiştirilen üzümün kalitesi ve çeşidi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

adıyaman Mor Petrus-Mor Paulus Kilisesi Haberi

adıyaman Mor Petrus-Mor Paulus Kilisesi

Adıyaman'da Süryani Kadim Cemaatine ait Mor Petrus-Mor Paulus Kilise'si 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. 

     Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, kilisenin ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen programda, restorasyon çalışmalarının bu kadar uzun sürmesinin ekonomik sıkıntılar ve bazı bürokratik engellerden kaynaklandığını savundu. 

     Hizmete 1996'da giren kilisenin restorasyon çalışmalarının ardından daha güzel şekilde hizmet vereceğini belirten Ürek, kilisede restorasyon çalışmaları yanında güçlendirme çalışması da yapıldığını vurguladı. 

     İstanbul'daki Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin ise restorasyon sayesinde kilisenin güzel bir ibadet yeri olduğunu ifade etti. 

     Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise Hristiyanlık ve Müslümanlık gibi dinlerin semavi dinler olduğunu, semavi dinlerin kutsal kitapları ve peygamberleri bulunduğunu anımsattı. 

     ''Biz Müslüman olarak İslam'dan önce gelmiş...