01 / 05 / 2024

adıyaman Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi

adıyaman Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi

Adıyaman Üniversitesi tarafından, Adıyaman’da Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi kuruluyor. Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinde kurulması amaçlanan müze Adıyaman’ın yerel kültürünü yaşatacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

TOKİ Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi 13 Ağustos'ta!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 13 Ağustos tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Adıyaman Samsat Hükümet Konağı yarın ihaleye çıkıyor!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Adıyaman Samsat Hükümet Konağı ihalesi 18 Haziran'da!

Adıyaman İli Samsat İlçesi Hükümet Konağı ve Ek Binası İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 18 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İBB Beylikdüzü'ne Kültürel Tesis Alanı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

4 maddede sitelerde yaşam kültürü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yaşam kültürü" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

adıyaman Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi Haberi

adıyaman Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi

Adıyaman Üniversitesi tarafından bir ilke daha imza atarak Adıyaman kültürünü gelecek nesillere aktarmak, korumak ve yaşatmak için Adıyaman’da Yaşayan Kültürel Hazine Müzesi kuruluyor.

Kurulacak müzede bağışlanan temsil değeri olan eşyalar, fotoğraflar ve belgeler bağışçılarının isimleri ile sergilenecek. Adıyaman Üniversitesi merkez külliyesinde kurulması amaçlanan müze Adıyaman’ın yerel kültürünü yaşatacak. Müzede, Adıyaman’ın geleneklerinden giyim-kuşamına, mutfak kültüründen el sanatlarına, masallarından çocuk oyunlarına, halk inançlarından aşıklık geleneğine birçok kültürel değerin nesneleriyle ve anlatılarıyla birlikte sergilenmesinin yanında bunlarla ilgili gösteri ve etkinlikler yer alacak.

Kurulacak müze ile ilgili olarak kısa bir değerlendirme ve çağrıda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, “Adıyaman’ın kentleşme karşısında kültürünün yok olacağı endişesiyle Adıyaman kültürünü gelecek nesillere aktarmak, korumak ve yaşatmak için Adıyaman Evi ve Minyaman Çarşısından sonra şimdi...