05 / 05 / 2024

adliye Lojman tahsis yönetmeliği

adliye Lojman tahsis yönetmeliği

Lojman tahsis yönetmeliği hükümlerine göre, özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmıyor, bu göreve seçilme veya atanma yeterli oluyor. İşte yönetmelikte bulunan diğer esaslar...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Lojmanın kiraya verilmesi hakkaniyete aykırı!

KDK, kurum lojmanını üçüncü kişilere kiraya veren TCDD'yi haksız bularak lojmanların personele tahsis edilmesine yönelik tavsiye kararı verdi...

Adıyaman Belediyesi'nden karayollarına yeni lojman!

Adıyaman Belediyesi, yeni Adliye binasının yanında yer alan Karayolları Lojmanının yeri karşılığında Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan yeni lojmanın inşaatını hız kesmeden sürdürüyor.

Lojman tahsis alanları oluşturuluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Kahramanmaraş Türkoğlu'na yeni adliye lojmanı yapılacak!

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, en prestijli projelerinden biri olan Kent Meydanı projesi kapsamında, alan içerisinde bulunan adliye lojmanlarının yapılması için Türkoğlu Cumhuriyet Savcısı Hakan Altun arasında protokol imzalandı.

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.

Sakarya yeni Adliye binası yeri belirlendi!

AK Parti İl Başkanı Kılıç, uzun süredir gündemde olan yeni Adliye Binasının nereye yapılacağı sorularına noktayı koydu. Kılıç, “Valilik Kampüsünün yanında 35-40 dönümlük arazi bugün itibari ile tahsis edilmek üzere” dedi.

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

2016 yılı lojman kira artışı!

Devlet memurları, kendilerine tahsis edilen kamu konutlarında belli bir kira bedeli karşılığında oturabiliyor. Peki, 2016 yılında lojman kiraları ne kadar arttı? İşte 2016 yılı lojman kira artışı oranları..

Lojman kira zammı 2016!

Kamu konutları olarak da bilinen lojman evleri, kamu memurlarına cüzi bir kira bedeli karşılında tahsis ediliyor. Lojman kira bedellerinde senelik olarak zamlar uygulanıyor. İşte lojman kira zammı 2016..

Kütahya adliye lojmanları tamamlanıyor!

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yapımı devam eden adliye lojmanlarının 3 ay içeresinde tamamlanacağı bildirildi. 2 blokta 24 daireden oluşan lojman 3+1 ve 145 metrekare olarak planlandı.

1992 yılında Sansaryan Han adliye sarayı olarak kullanılacakmış!

1992 yılında Eminönü'ndeki ünlü Sansaryan Han adliye sarayı olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı'na tahsis edilmiş. Mülkiyetinin kime ait olduğu tartışılan tarihi hana üç mahkeme taşınacakmış.

Lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis edilen çalışanlar, tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenlerin lojmandan ayrılması gerekiyor. Peki, diğer lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

adliye Lojman tahsis yönetmeliği Haberi

adliye Lojman tahsis yönetmeliği

Lojman tahsis yönetmeliği!

Kamu konutlarının tahsis usül ve esasları, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında Üçüncü Bölümde açıklanıyor. Lojman tahsis yönetmeliği hükümlerine göre, özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmıyor, bu göreve seçilme veya atanma yeterli oluyor.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Kamu Konutlarının Tahsis Usul ve Esasları


Özel Tahsis Konutların Tahsis Şekli

Madde 7 – Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli


Madde 8 – Görev tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, cetveldeki sıraya göre, yetkili konut dağıtım komisyonu tarafından tahsis edilir.Ancak (3) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsiste ayrıca tahsis kararı alınmaz, atama kararı aynı zamanda tahsis kararını...