30 / 04 / 2024

Adnan Menderes Yassıada

Adnan Menderes Yassıada

TOBB, Yassıada'da inşa edilecek otel, tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları için proje çalışmalarını sürdürüyor. Peki TOBB Yassıada otel projesi için ne zaman ihaleye çıkacak? İşte cevaplar...

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi sözleşmeli personel alım ilanına çıktı. İlanlara son başvuru tarihi 27 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı açıklamada Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılışa hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle, darbeden sonra idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamasının yapıldığı Yassıada, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası, bugün açılıyor...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası yarın açılacak!

1960 darbesi sonrası Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamlarıyla neticelenen yargılamaların yapıldığı Yassıada'nın açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

Adnan Menderes Müzesi’nin inşaatında sona gelindi!

Aydın’a değer katması planlanan Adnan Menderes Müzesi'nde inşaat çalışmalarında sona geldi. Müzenin Aydınlıların yeni yaşam alanı olması planlanıyor.

Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinde sona doğru!

Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak görülen Başbakan Adnan Menderes’in ve iki bakanın idam kararının verildiği Yassıada’nın kongre merkezi ve müzeye dönüştürülmesi projesinde inşaat çalışmalarında sona gelimdi. Projede son durum havadan görüntülendi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Adnan Menderes Yassıada Haberi

Adnan Menderes Yassıada



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Yassıada otel projesi için düğmeye bastı. TOBB, Yassıada'da yaptıracağı otelin proje çalışmalarına başladı. TOBB Yassıada oteli projelendirildikten sonra ihaleye çıkarılacak. Peki ne zaman?..



Tasarı ne zaman çıktı?


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 27 Mart 2013 akşamı kabul edilen Kamu Finansmanı Tasarısı ile Yassıada ve Sivriada’ya “kısıtlamasız” yatırımın önü açılmıştı. 


27 Mayıs 1960 darbesinin ardından merhum Başbakanlardan Adnan Menderes, dönemin Başbakan Yardımcısı Fatin Rüştü Zorlu ve dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam kararlarının verildiği Yassıada'da yapılması planlanan Demokrasi Müzesi ile Sivriada'da yapılması planlanan 'amfitiyatro'yla ilgili uygulamalar bu tasarı ile hiçbir kısıtlama ve yasaya tabi olmayacaktı. 


Tasarıyla kamuya ait tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, eğitim, dinlenme ve spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin ekonomiye...