19 / 05 / 2024

Adrasan yangını nedeni

Adrasan yangını nedeni

Antalya ’nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan’ın İnceboyun mevkisinde, önceki gün saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangının çıkış nedeninin piknikçiler olduğu tahmin ediliyor.

Son Dakika! Ankara Şeker Fabrikası'nda yangın çıktı

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Ankara Şeker Fabrikası'nda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale için fabrikaya sevk edildi.

Yangının en büyük nedeni denetimsiz yapılaşma!

Yangından Korunma Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; yangın durumunda ticari ve sanayi yapılanımı büyük risk taşıdığım, bu yapıların yangına karşı hem pasif hem aktif yöntemlerle korunmaları ve inşası esnasında denetlenmeleri gerektiğini söylüyor.

İstanbul Üniversitesi'nde yangın!

İstanbul Üniversitesi'nde idari mali işler ve strateji daire arşivlerinin olduğu binada nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Mersin Erdemli'de bir fabrikada yangın çıktı!

Mersin'in Erdemli ilçesinde narenciye paketleme fabrikasının yatakhanesinde çıkan yangında 3 işçi öldü, 6 işçi yaralandı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Mersin'de ev yangını: 2 yaralı

Mersin'in Toroslar ilçesindeki bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı, ev kullanılamaz hale geldi. Evin kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Mersin'de ev yangını: 2 yaralı

Mersin'in Toroslar ilçesindeki bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı, ev kullanılamaz hale geldi. Evin kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Marmaris'te yangın çıktı! Bir site boşaltıldı!

Muğla Marmaris'te çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeni ile 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltıldı. Havanın kararması nedeniyle söndürme çalışmaları karadan sürdürülüyor.

Samsun'da giyim mağazasında yangın çıktı!

Samsun'da giyim mağazasında yangın çıktı. İlkadım ilçesindeki bir giyim mağazasında çıkan yangında dumandan etkilenen kişi hastaneye kaldırıldı. Yangın nedeni ile işyerinde büyük çaplı hasar oluştu.

İzmir'de apartmanda çıkan yangın ucuz atlatıldı! Yangının nedeni şaşırttı!

Karşıyaka'da bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 16 katlı apartmanda camların kırılmasına neden olan patlamanın ardından etrafı saran dumandan, daire sakinleri güçlükle kurtarıldı. İşte patlamanın nedeni...

Ankara Kalesi civarındaki bir binada yangın çıktı!

Ankara Kalesi civarındaki bir binada başlayan ve çevrede bulunan iş yerlerine yayılan yangın, sabaha kadar süren çalışmaların ardından söndürüldü.Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, çok sayıdaki iş yerinde zarara yol açtı.

Diyarbakır'da hastanede yangın çıktı!

Özel bir hastanenin üst katında başlayan yangın nedeniyle hastalar, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Yangın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangının nedeni belirlenemedi.

Adrasan’a yangın durdurucu ağaçlar dikilecek!

Adrasan’a Harnup, fıstık çamı, servi ve incir gibi yangını durdurucu özelliğe sahip meyveli ürünler orman çevresine dikilirken, ormanda oluşabilecek yangının yerleşim yerleri ya da zirai alanlara yayılması engellenecek...

Antalya Barosu Adrasan'daki orman yangınıyla ilgili suç duyurusunda bulundu!

Antalya Barosu, Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'daki orman yangınıyla ilgili kusuru bulunanların ortaya çıkarılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.Orman Kanunu'na göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın görevleri hatırlatıldı.

Adrasan yangını nedeni Haberi

Adrasan yangını nedeni


Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan’ın İnceboyun mevkisinde, önceki gün saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangının çıkış nedeninin piknikçiler olduğu tahmin ediliyor.


Yangın 2 uçak, 7 helikopter, 40 arazöz, 13 su tankeri, 23 mühendis, 250 orman işçisi ve iş makineleriyle müdahale edildi. 21.00 sıralarında havanın kararmasıyla havadan durdurulan söndürme çalışmalarına karadan devam edildi. ‘Deve Çiftliği’ düzlüğü bölgesini kül eden yangın sonrası söndürme çalışmaları karadan aralıksız sürerken, bu tahmini, inceleme için yangın yerine gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez yaptı.


125 HEKTAR YANDI

Üzmez, şu bilgileri verdi: “Piknik yapılan düzlük alan var. İlk çıkış noktası orası olduğu için, yangının piknikçilerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Saatte 50 kilometre hızla esen rüzgâr maalesef işimizi zorlaştırdı. Çok dik ve uçurum yerlerimiz var. Araçlarımız buraya çıkamıyor. Şükürler...