17 / 05 / 2024

Adres bileşenleri

Adres bileşenleri

Numaralama; Adreslerin tanımlanması ve adres bileşenlerinin yer aldığı levhaların oluşturulup, adrese ulaşmaya imkan sağlayacak yerlere asılması işlemlerine deniyor. Peki, Adres bileşenleri nedir? İşte adres bileşeni bilgileri..

Nüfus Hizmetleri Kanunu!

29 Nisan 2006 tarihinde 26153 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5490 Kanun No'lu ve 24 Nisan 2006 kabul tarihli Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında yer alan hükümler haberimizde...

Lenovo Ideapad en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 19 Mart 2023 fiyat listesi

Bazı Ideapad modelleri, tablet ve dizüstü bilgisayar işlevlerini bir arada sunan 2'si 1 arada cihazlardır. Diğer modeller, oyun oynamak için tasarlanmıştır ve yüksek performanslı donanım bileşenleri ile birlikte gelir.Peki Lenovo Ideapad uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Bakanlıktan yeni sosyal yardım! Anne babalara duyuruldu! Çocuklu ailelere 7800 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırladığı “Çocuk Nafaka Bileşenleri” adı verilen yeni bir program sosyal yardımların arasına eklendi. İşte detaylar!

RE360 Gayrimenkul Buluşması'nda neler konuşuldu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak fayda adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda buluştu.

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

İzmit'te kripto para üretilen eve baskın yapıldı!

Kocaeli İzmit'te yer alan bir eve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen baskında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar bileşenleri bulundu.

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu gençlerle buluştu!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde gerçekleşen “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri”, sektörün öncü isimlerini buluşturdu.

Beton kalitesinin yüksek olması yapı güvenliğini artırıyor!

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) ve Giresun Üniversitesi iş birliğinde, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” gerçekleştirildi...

Gayrimenkul sektörü RE360’ta bir araya geldi!

Farklılık, yenilik, sürdürülebilir bir gelecek ve ortak yarar adına, Türk gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri bir kez daha RE360’ta bir araya geldi...

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360 4-5 Aralık'ta!

Geçtiğimiz yıl Türk gayrimenkul sektörü tüm bileşenleri ile yenilik, farklılık, sürdürülebilir bir gelecek ve ortak yarar adına RE360’ta bir araya geldi.

AGT, Yapı Fuarı-TURKEYBUILD’de yerini aldı!

Mobilya bileşenleri sektörünün öncü isimlerinden AGT, trendleri belirleyen yeni ürünleriyle Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olan Yapı Fuarı-TURKEYBUILD’de yerini aldı.

SEREL, Design Turkey 2016'dan ödülle döndü!

Seramik sağlık gereçleri sektörüne kazandırdığı yeni teknolojileri ve estetik tasarımlarıyla SEREL, Design Turkey 2016’nın “Yapı Bileşenleri” kategorisinde “İyi Tasarım Ödülü”ne 2 farklı ürünüyle sahip oldu.

Serel Design Turkey 2016'da ödül aldı!

Seramik sağlık gereçleri sektörüne kazandırdığı yeni teknolojileri ve estetik tasarımlarıyla SEREL, Design Turkey 2016’nın “Yapı Bileşenleri” kategorisinde “İyi Tasarım Ödülü”ne 2 farklı ürünüyle sahip oldu.

AGT en yeni ürünleriyle İntermob Fuarı’nda yerini aldı!

Öncü ve yenilikçi kimliği ile mobilya bileşenleri sektörüne yön veren AGT, en yeni ve teknolojik ürünleriyle İntermob Fuarı’nda yerini aldı.

Adres bileşenleri Haberi

Adres bileşenleri

Adres bileşenleri nedir?

Adres bileşenleri ile ilgili bilgiler, 31 Temmuz 2006 tarih ve 26245 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alıyor. Peki adres bileşeni nedir?


Adres bileşenleri; Numaralama işlemlerinde kullanılan unsurlar; posta kodları, il, ilçe, bucak, köy ve mezra isimleri, mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak isimleri ile sabit tanıtım numarası ve bina numarası gibi adres verileri ile tanımlanan coğrafi konum, kişisel ve kurumsal adres bilgisine ulaşmak için gerekli olan bilgilere deniyor.


Numaralama ise; Adreslerin tanımlanması ve adres bileşenlerinin yer aldığı levhaların oluşturulup, adrese ulaşmaya imkan sağlayacak yerlere asılması işlemlerine deniyor.


Ulusal adres veri tabanının güncellenmesi

(1) Adres bileşenlerinde meydana gelen değişiklikler, yetkili idare tarafından Ulusal Adres Veri Tabanına işlenir. Yetkili idareler hizmet verdikleri adresin Ulusal Adres...