11 / 05 / 2024

adres bilgisi ve güncellenmesi

adres bilgisi ve güncellenmesi

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. Buna göre adres beyanı nereye yapılır? Adres beyanı nasıl yapılır?

İtfaiye eri ve zabıta memuru alınacak! Belediyenin ilanı yayınlandı! Bu fırsatı değerlendirin

Samsun Büyükşehir Belediyesinde istihdam etmek üzere90 memur alımı yapacaktır. Aday koşulları, kontenjan malumatları, başvuru tarihleri ve adres bilgisi belli oldu. Peki başvuru son günü ne zaman? İşte detaylar.

Zeruj Mall Anatolia'ya nasıl gidilir? Zeruj Mall Pendik adres bilgisi!

Zeruj Mall Anatolia'ya nasıl gidilir sorusunun yanıtı ve Zeruj Mall Pendik adresi bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Zeruj Mall Anatolia'ya nasıl gidilir sorusunun yanıtı ve Zeruj Mall Pendik adresi bilgisi...

01 Burda AVM'ye nasıl gidilir? Ulaşım ve adres bilgisi!

01 Burda AVM'ye nasıl gidilir? Ulaşım ve adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Bugün hizmete açılan AVM 150 milyon dolar yatırım bedeline sahip.

Avlu 34 AVM nerede? Avlu34 adres bilgisi, nasıl gidilir?

Avlu 34 AVM nerede? Avlu34 adres bilgisi, nasıl gidilir sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte kapılarını yeni açacak olan Avlu34 ile ilgili merak edilenler...

Diva İnşaat Goldiva Familya adres!

Diva İnşaat Goldiva Familya adres bilgisi haberimizde yer alıyor. 1+1'den 3+1'e kadar daire tiplerine yer verilen projede 328 konutun yanı sıra 15 cadde mağazası ve restoran katı bulunuyor. 

Dap İzmir satış ofisi adres!

Dap İzmir satış ofisi adres bilgisi haberimizde yer alıyor.  707 konut ve ticari alanlardan meydana gelen projede 1+0'dan 3+1'e kadar daire tipleri sunuluyor. 

Vogue Çağlayan nerede? İşte adres bilgisi!

Toplam 190 bağımsız bölümden oluşan Vogue Çağlayan projesi 15 katlı 2 blok şeklinde yükseliyor. Peki Vogue Çağlayan nerede? İşte adres bilgisi!

Başakşehir 3. İstanbul adres!

116 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Başakşehir 3. İstanbul projesinde 1.252 konut, 107 cadde mağazası ve 102 çarşı dükkanı bulunuyor. Başakşehir 3. İstanbul adres bilgisi haberimizde yer alıyor.

Adam Kule Dragos adres!

Toplam 6 bin 500 metrekare alanında yükselen proje toplam 254 adet daire ve 88 adet home ofisten oluşuyor. Adam Kule Dragos adres bilgisi kapsamında İstanbul Maltepe - Dragos bölgesinde yükseliyor.

İzmir Evia Plus Evleri adres bilgisi!

7 blok şeklinde yükselen İzmir Evia Plus Evleri projesinde daireler 3 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Proje Atek Yapı imzasıyla yükseliyor. İşte İzmir Evia Plus Evleri adres bilgisi...

Manzara Adalar Konutları adres!

Manzara Adalar Konutları adres bilgisi haberimizde yer alıyor. İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yükselen proje 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanan konutlardan oluşuyor.

Semerkand Line Bakırköy adres!

Semerkand Line Bakırköy projesinde stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 2 oda 1 salon dubleks, 3 oda 1 salon, 3 oda 1 salon dubleks ve 4 oda 1 salon daireler bulunuyor. İşte Semerkand Line Bakırköy adres bilgisi...

Mahmutbey Cadde Rezidans adres!

Dumanlar İnşaat ve Marmara Mühendislik imzası ile inşa edilen Cadde Rezidans Evleri 'nde yer alan daireler 110 metrekare alana sahip. Mahmutbey Cadde Rezidans adres bilgisi haberimizde bulunuyor.

adres bilgisi ve güncellenmesi Haberi

adres bilgisi ve güncellenmesi

Adres beyanı nereye yapılır?

Türk vatandaşları ile Türkiye'de bulunan yabancıların nüfus hizmetlerinin düzenlenmesine, yürütülmesine ve geliştirilmesine ilişkin esas ve usûl hükümlerini kapsayan 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu esaslarına göre adres beyanının verilmesi gerekiyor.


İl özel idaresi ve belediyeler sorumluluk alanlarındaki adres bileşenlerini adres standardına uygun olarak tanımlayıp bunlara değiştirilemeyecek sabit tanıtım numarası vererek mahallindeki bütün adresleri kapsayacak şekilde adres bilgilerini oluşturmakla yükümlü oluyor.


Herhangi bir sebeple sabit tanıtım numarası dışında adres bileşenlerinde yapılan değişiklikler de il özel idaresi ve belediyelerce takip edilerek ulusal adres veri tabanına işleniyor.


Ulusal adres veri tabanı Genel Müdürlükte tutulur. Genel Müdürlük, ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adresi bilgilerini nüfus kütüklerindeki kişi kayıtları ile ilişkilendirerek elektronik ortamda, yedekleme sistemleri ile birlikte güncel olarak tutuyor.


Yerleşim yeri adresi yurt dışında...