02 / 05 / 2024

Afad  afetzede bilgilendirme broşürü

Afad  afetzede bilgilendirme broşürü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),afetzedeler için nakdi yardım ve hasar tespiti konularına yönelik broşür dağıttı. 

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat! 

AFAD Afetzede Hak Sahipliği için şu ana kadar 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi. Peki AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023?

Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?

Hak sahipliği başvuru dönemi başladı. Peki “Afetzede hak sahipliği ne demek? AFAD hak sahipliği başvurusu nedir?” İşte detaylar!

AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! 

Afetzede deprem konutları hak sahipliği başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen ayrıntılar...

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük 2 depremin ardından Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-devlet üzerinden başlatıldığını bildirdi.

Beykoz Belediyesi'nden imar bilgilendirme toplantısı!

Beykoz Belediyesi Çavuşbaşı Bölgesi ve Görele Mahallesi sakinleri için bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda imar planlarıyla ilgili çalışmalar anlatıldı.

Emlak Konut 2016 genel kurul bilgilendirme bildirisini yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Emlak Konut 2016 genel kurul bilgilendirme bildirisini yayınladı.

Akiş GYO Genel Kurul Bilgilendirme Dokumanı'nı yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Akiş GYO Genel Kurul Bilgilendirme Dokumanı'nı yayınladı.

Talas'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantıları başladı!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kentsel Dönüşüm ve İmar Revizyon planıyla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantısı yaptı. Başkan Palancıoğlu, imar çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin yakında birçok yerde kentsel dönüşümün başlayacağının müjdesini verdi.

Atakule GYO genel kurul bilgilendirme dökümanını yayınladı!

Atakule GYO genel kurul bilgilendirme dökümanı ve yönetim kurulu adayları hakkında KAP'a açıklama yaptı.

İş GYO bilgilendirme dökümanının güncel halini yayınladı!

İş GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda genel kurul toplantısına ilişkin hazırlanan bilgilendirme dokümanının güncel halini yayınladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den AFAD’a deprem evi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde başlattığı yıkım çalışmalarında, binaları tıpkı depremde yıkılmış gibi harabe haline getirerek AFAD’a çalışma imkanı sunuyor.

Van AFAD Lojistik Merkezi bölgeye hizmet verecek!

TOKİ tarafından inşa edilen Van AFAD Lojistik Merkezi 29 bin 895 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Türkiye’de 15 bölgede yaptırılan 27 lojistik merkezinden biri olan bina bölgeye hizmet verecek.

AFAD Başkanı: Az hasarlı evlerine girmesinler!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, Çanakkale'de meydana gelen depremlere ilişkin, "Vatandaşlarımız kesinlikle bizden bilgi almadıkları sürece hasarlı, az hasarlı evlerine asla girmesinler." dedi.

Afad  afetzede bilgilendirme broşürü Haberi

Afad  afetzede bilgilendirme broşürü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afetzedeler için nakdi yardım ve hasar tespiti konularına ilişkin bilgilendirme broşürü hazırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AFAD'ın internet sitesinde yayımlanan "Afetzedeler için 7269 sayılı kanun kapsamında soru ve cevaplar" başlıklı broşürde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen hasar tespit çalışmalarına ve nakdi yardıma yönelik bilgiler yer aldı.

Broşürde depremzedeler için yapılacak nakdi yardımların şu şekilde olacağı kaydedildi.

Ağır hasarlı tespit edilen konutlarda ikamet eden ev sahiplerine 13 bin lira, kiracı olanlara ise 5 bin lira karşılıksız para yardımı.

- Binası yıkıldığından ya da yıkılacağından dolayı eşyasını tahliye edemeyecek afetzede vatandaşlara 30 bin lira karşılıksız para yardımı.

- Orta hasarlı tespit edilen konutlarda ikamet eden ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara ise 2 bin 500 lira yardım.

- Tüzel...