16 / 05 / 2024

afad soma madeni çalışmaları

afad soma madeni çalışmaları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden faciasının ardından arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının 241 araç ve bin 489 personelle kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi...

TOKİ Soma 301 Konutları'nda son durum ne?

MANİSA'nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma 301 Konutları inşaatında çalışmalar durdu!

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

TOKİ Soma Konutları'nın inşaatı neden durdu?

MANİSA’nın Soma ilçesinde, kömür madeni faciasında ölen 301 madencinin ailesi için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) yaptırılan 301 konut inşaatı durdu.

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı!

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

Soma Kömür’de kritik kapatma!

Işıklar Maden Ocağı’nda üç vardiya halinde çalışan 1.200 işçiye madeni kapattıklarını duyurup evlerine gönderdi. Kararın Soma Holding’in patronu Alp Gürkan’ın madenlere gelişiyle alındığı belirtildi...

Soma zeytinlikte imar planı da yok!

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Soma'daki o imzalar sahteymiş!

SOMA Madencilik’te tek sorumlu olarak Genel Müdür Ramazan Doğru’yu gösteren belgedeki imzalar sahte çıktı. Emniyet Kriminal, 4 Eylül’de açıkladığı raporunda incelenen imzanın Ramazan Doğru’ya ait olmadığını açıkladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Soma'daki anaokulunu açtı!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 23. Anaokulu, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinde 18 Eylül 2014 Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı.

AFAD'ın Afete Hazır İşyeri Projesi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı "Afete Hazır İşyeri" Projesi'nin ilk etabının Kocaeli'nde gerçekleştirildiği bildirildi.Can ve mal kaybının yanı sıra çevre hasarlarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor...

Spine Tower projesinde gökdelen taktiği!

13 Mayıs 2014’te gerçekleşen faciada, 301 made işçisi Soma’da hayatını kaybetti. Türk madencilik tarihine kara harflerle kazınan bu olaydan sonra, madeni işleten Soma Holding’in bütün faaliyetleri mercek altına alındı...

Soma Holding'in gökdelen taktiği!

Soma Holding’in patronu Alp Gürkan, Spine Tower’da imar kirliliğine sebep olduğu iddiasıyla verdiği ifadede ‘Kat karşılığı yapıyorum’ dedi. Ancak yaptığı sözleşmede bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ediyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor. Çocuklara modern bir eğitim ve oyun ortamı sunacak olan anaokulu, 18 Eylül’de yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak.

Esenler Belediyesi Kurtarma Arama, AFAD aracı aldı!

Esenler Belediyesi, deprem, yangın ve sel gibi her türlü afet ve olağanüstü durumunda müdahaleye hazır, tam donanımlı bir AFAD (Afet ve Acil Durum) aracı satın aldı. İşte fotoğraflarıyla o AFAD aracı...

afad soma madeni çalışmaları Haberi

afad soma madeni çalışmaları


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden faciasının ardından arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının 241 araç ve bin 489 personelle kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi.


AFAD'dan yapılan açıklamada, Soma'daki maden ocağı içerisindeki vatandaşların bir an önce çıkarılmasına odaklanan AFAD'ın arama kurtarma çalışmalarının hızla tamamlanması için 596 olan arama kurtarma personel sayısının saat 16.45 itibarıyla 679'a çıkarıldığı ifade edildi.


Çalışmalara katkı sağlaması için 702 kişinden oluşan psikososyal destek uzmanı, tıbbi personel, güvenlik ve idare personelinin saat 17.00 itibarıyla 810 kişi olarak alanda hizmet verdiği kaydedildi.


AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile olayın ilk saatlerinde bölgeye gittiği hatırlatılan açıklamada, Oktay'ın bölgede bulunduğu, çalışmaları yerinde takip ettiği ve arama kurtarma faaliyetlerini bizzat koordine ettiği belirtildi.


Çalışmaların hızla tamamlanarak...