21 / 05 / 2024

afet eğitimi nedir

afet eğitimi nedir

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 2013-2017 Stratejik Planına göre 2017 yılına kadar 5 milyon kişiye eğitim vererek, afet bilinci oluşturacak. Böylece farkındalık yöntemleri çeşitlendirilecek...

Sezai Uçarmak Kimdir? Sezai Uçarmak eğitimi ve kariyeri nedir?

Sezai Uçarmak  kimdir?Sezai Uçarmakın' eğitim durumu nedir? Sezai Uçarmak'ın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Sezai Uçarmak'ın kim olduğu ve Sezai Uçarmak'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Tuğba Tuğman kimdir? Tuğba Tuğman ne iş yapar? Tuğba Tuğman eğitimi nedir?

Tuğba Tuğman Kimdir?, Tuğba Tuğman eğitim durumu nedir? Tuğba Tuğman'ın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Tuğba Tuğman'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. İşte ayrtıntılar...

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle'nin kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. Birol Küle kimdir nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi TUS sonuçları açıklandı! 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Ümit Nuri Yıldız Kimdir? Ümit Nuri Yıldız ne iş yapmaktadır?

Ümit Nuri Yıldız kimdir? Ümit Nuri Yıldız’ın mesleği nedir? Ümit Nuri Yıldız eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Harun Hanne Moreno Kimdir? Harun Hanne Moreno evli mi?

Harun Hanne Moreno kimdir? Harun Hanne Moreno’nun mesleği nedir? Harun Hanne Moreno eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mehmet Ahkemoğlu ne iş yapıyor, nereden mezundur?

Mehmet Ahkemoğlu kimdir? Mehmet Ahkemoğlu’nun mesleği nedir? Mehmet Ahkemoğlu eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

İdil Yiğitbaşı kimdir, nereden mezundur?

İdil Yiğitbaşı kimdir İdil Yiğitbaşı’nın mesleği nedir? İdil Yiğitbaşı eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Orhan Ümit Gençoğlu Kimdir? Orhan Ümit Gençoğlu evli mi, bekar mı?

Orhan Ümit Gençoğlu kimdir Orhan Ümit Gençoğlu’nun mesleği nedir? Orhan Ümit Gençoğlu eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Gürsel Usta Kimdir? Gürsel Usta ne iş yapıyor?

Gürsel Usta kimdir Gürsel Usta’nın mesleği nedir? Gürsel Usta eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Mehmet Erdoğan Kimdir? Mehmet Erdoğan ne iş yapıyor?

Mehmet Erdoğan kimdir Mehmet Erdoğan’ın mesleği nedir? Mehmet Erdoğan eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Orhan Aydın’ın mesleği ne? Orhan Aydın nereden mezun oldu?

Orhan Aydın kimdir Orhan Aydın’ın mesleği nedir? Orhan Aydın eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

afet eğitimi nedir Haberi

afet eğitimi nedir

AFAD 2013-2017 Stratejik Planına göre, afetlere karşı bireyler, kurumlar ve ulusça hazırlanabilmek için öncelikle öğrenilmesi gereken temel afet bilinci konularını içeren eğitim seferberliği kampanyası başlatıldı.


Bu amaçla ülkede uygulanan afet bilinci eğitim programları ve bölgesel afet riskleri değerlendirilerek hedef kitlelere yönelik ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan eğitim projeleri hayata geçirilecek.


DASK ile yapılacak çalışmalarla da sigortalılık oranının artmasına katkı sağlanacak. Medyayla yapılacak ortak çalışmalarla da afetlere hazır toplum oluşturma yolunda farkındalık artırılacak.


Yürütülecek çalışmalarla ülke genelinde toplumsal afet farkındalığı her yıl ortalama yüzde 50 artırılacak. Bu yıl 1 milyon kişiye eğitim verilerek temel afet bilinci oluşturulurken, bu sayı 2014'te 2 milyon, 2015'te 3 milyon, 2016'da 4 milyon ve 2017'de 5 milyona çıkarılacak.


-Farkındalık yöntemleri çeşitlendirilecek


Birey, aile, okul, işyeri ve gençler gibi hedef kitlelere...