02 / 05 / 2024

Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı projesi

Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı projesi

Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki, Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı'na Eyüp Belediyesi tarafından bir yıl önce gelen ihale kararıyla 42 katlı bir bina yapılacağı söylendi.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde deprem bölgesi ile ilgili önemli açılamalarda bulundu ve depremden etkilenen kentleri tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerini belirtti. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...

STK'lardan ortak çağrı: Elazığ afet bölgesi ilan edilsin!

TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'ın afet bölgesi olarak ilan edilmesini talep ettiklerini açıkladı. Arslan, afet bölgesi ilanı için, "Ağır felaketin yaralarının sarılması ve başta işletmelerimizin ve tüm halkımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri açısından zorunlu hale gelmiştir" dedi...

Antalya Millet bahçesi afet toplanma yeri de olacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, 40 dönümlük alana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak millet bahçesinin aynı zamanda afet toplanma yeri olacağını belirtti.

Düzce'nin afet bölgesi olma kararının geri çekilmesine tepki! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sel felaketi yaşanan Düzce'nin afet bölgesi ilan edilmesi kararının geri çekilmesine tepki gösterdi. 

Düzce afet bölgesi ilan edildi!

Düzce'nin, yaşanan su baskını ve toprak kayması nedeniyle "afet bölgesi" ilan edildiği açıklandı.

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

TESK: AVM'ler afet toplanma alanlarını işgal etti!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'da afet toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden 416'sında alışveriş merkezi (AVM), rezidans ve gökdelenlerin inşa edildiğini açıkladı..

Esenler'de acil toplanma alanlarına tabela asıldı!

Deprem başta olmak üzere olası bir afet durumunda Esenler'de vatandaşların toplanması için 227 bin metrekare büyüklüğünde 32 alana "Acil Toplanma Bölgesi" tabelaları asıldı.

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Eyüp Karadolap Mahallesi'ndeki çocuk parkı imara mı açılacak?

İstanbul Eyüp Belediye Başkanı, Alibeyköy Karadolap Mahallesi'nde bulunan aynı zamanda afet toplanma bölgesi olan çocuk parkının imara açılmasına direnen mahallelilerle 'ikna' toplantısı gerçekleştirdi, ancak başarılı olamadı.

Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı projesi Haberi

Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı projesi

Alibeyköy Karadolap Mahallesi'ndeki, Afet Toplanma Bölgesi ve Çocuk Parkı'na Eyüp Belediyesi tarafından bir yıl önce gelen ihale kararıyla 42 katlı bir bina yapılacağı söylendi. Birçok müteahhitin, elinde hiçbir belge olmadan parkı satın aldığını iddia ettiği ortaya çıktı. Mahalleli parkın rant alanı yapılmak istenmesi karşısında bu sabah itibariyle, parka çakılan demirlerin sesleriyle uyanıp, direnişe geçti. Mahalleli, parka kendilerinin fidan diktiğini, salıncak yaptıklarını ve parkın kendilerine ait olduğunu belirterek, 'burayı rant alanı yapmalarına izin vermeyeceğiz' dedi. 1 polis aracı, 2 akrep ve 1 TOMA'nın geldiği parkta, mahalleliler ateş yakarak ve davul çalarak direnişlerini sürdürdü. Yine parkın 100 metre ilerisinde bulunan boş araziye de daha önceden bina yapılma kararı alındığı, halkın direnerek buna engel olduğu öğrenildi. Ancak bu arazi için de aynı...