22 / 05 / 2024

afet yönetimi uygulama merkezi

afet yönetimi uygulama merkezi

ODTÜ ve AFAD işbirliğiyle afetler özellikle de depremlerle ilgili mevcut kaynaklar, Türkiye Afet Bilgi Bankası adı altında elektronik ortamda derlenecek...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Depremde kayıplar sarsıntılara uygun tasarlanan yapılarla en aza indirilebilir!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizdi ve depremde kayıpların nasıl en aza indirilebileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Marmara depremleri Türkiye için milat oldu! 

Geçtiğimiz hafta Marmara Denizi'nde yaşanan 3.2'lik deprem endişe yaratmıştı. ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban, Marmara depremlerinin afetlere bakışı açısından bir milat olduğunu dile getirdi. 

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Programı başvuruları 26 Nisan'da bitiyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Profesyonel Konut Sitesi Yönetimi Sertifika Programı başvuruları 26 Nisan'da bitiyor...

Nilüfer İlçe Afet Yönetim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından inşa edilen Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde sona gelindi. Mustafa Bozbey tarafından incelenen bina açılış için gün sayıyor.

Bursa Yıldırım'da Afet Yönetim Planı hazırlanıyor!

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü (AFAD) ortaklığı ile Afet Yönetim Planı hazırlanıyor.

Tekirdağ'da Afet Acil Durum Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ortak hizmet projesi kapsamında Afet Acil Durum Yönetimi Stratejik Planı 4. toplantısı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığında gerçekleştirildi.

afet yönetimi uygulama merkezi Haberi

afet yönetimi uygulama merkezi


ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) afetler özellikle de depremlerle ilgili mevcut kaynaklar, Türkiye Afet Bilgi Bankası adı altında elektronik ortamda derlenecek. 

     Merkez Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burçak Başbuğ Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD tarafından yürütülen Ulusal Deprem Araştırma Programı kapsamında, Türkiye'deki afetlerle ilgili her türlü elektronik ve basılı materyalleri ortak bir platforma taşımak üzere çalışma başlattıklarını söyledi. 

     Verilerin portala Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı sunulacağına işaret eden Erkan, banka sayesinde üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları gibi değişik birimlerdeki kaynaklara tek bir noktadan ve kolayca erişilebileceğini belirtti. 

     Erkan, bankada, afetlerle ilgili yapılan her türlü çalışma, üniversitelerde hazırlanan ve YÖK'e sunulan tezler,...