12 / 05 / 2024

Afrika çifte vergilendirme

Afrika çifte vergilendirme

Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasında mevcut Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması’ nın “ Bilgi Değişimi ” maddesini değiştiren Protokol imzalandı. Protokol, Mehmet ŞİMŞEK ve Pravin GORDHAN tarafından imzalandı...

Adnan Ertem'den Erzurum Çifte Minareli Medrese açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, Çifte Minareli Medrese'deki restorasyonun, ilgili koruma kurulu ve bilim heyetinin kararları doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi. Ertem, çatının orijinal halinin değiştiğine dikkati çekti.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'nin restorasyonunda sona gelindi!

Erzurum’un simgesi olan Anadolu’daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese’de yaklaşık 4.5 yıl süren restorasyonda sona gelindi. Aslına uygun şekilde restore edilen medrese Mayıs ayında turizme açılacak.

İnşaat dünyası çifte ödeme yapmaktan şikayetçi!

İnşaat dünyası, yurtdışında çalıştırdığı işçilere "çifte" ödeme yapmaktan şikayetçi. İNTES Başkanı Celal Koloğlu, "Yurtdışında tüm yasal haklarını alan çalışanlar Türkiye'ye dönünce yine dava açıyorlar. Böylece çifte ödeme yapıyoruz" dedi.

Afrika'daki Türk müteahhitlik hizmetlerinin önü açılacak!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş:"2016 yılını Afrika yılı ilan ettik. Orta Afrika ve sahra altı Afrika bölgesine Türk ürünlerini ihraç etme ve Türk müteahhitlik hizmetlerinin faaliyet göstermesini sağlayabilmek için önemli girişimlerimiz var." dedi.

Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında Afrika var!

Yatırımlarıyla GAP bölgesine büyük katkı sağlayan Limak Grubu, 2018 yılı hedefiyle çimento alanında Türkiye’nin bir numarası olmak için yoluna hızla devam ediyor. Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında ise Afrika var.

Türkiye, Flexobit’in Asya ve Afrika’da küresel üssü oluyor!

Yalıtım işinde 30 yıllık tecrübesi ve uzmanlığı ile Türkiye’de inşaat sektörü devlerinin çözüm ortağı Canpa, Flexobit membrandaki başarıları sayesinde Bitufa’nın Asya ve Afrika ülkelerine dağıtımını yapmaya başladı.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

39. Yapı Fuarı bu yıl Afrika'yı ağırlayacak!

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bu yıl ilk kez bir ülke yerine Afrika Bölgesi’ndeki Kenya, Nijerya ve Mozambik’i konuk olarak ağırlanıyor.

Afrika kıtası inşaat sektöründe hızla gelişiyor!

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Afrika Enstitüsü Başkan Yardımcısı Murat Bilhan, Afrika’nın inşa sürecinde olduğunu; kıtada, inşaat, alt ve üst yapı gibi alanlarda hızla gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Nurus'un duygusal zekâ konsepti Afrika'da!

Nurus, Ortadoğu ve Afrika'yı kapsayan bölgenin tasarım ve mimarlık dünyasını bir araya getiren Design MENA Summit'e "Ofiste Duygusal Zeka" konseptini de götürdü. İşte fuarın ayrıntıları...

Limak Çimento'dan Afrika'ya 1 milyar euroluk yatırım!

Afrika pazarına Mozambik ve Fildişi Sahili'ndeki yatırımlarıyla giren ilk Türk çimento grubu Limak Çimento, bu kıtada üç ayrı ülkede 1 milyar euroya kadar çıkabilecek büyük bir satın almaya hazırlanıyor.

Ankara One Tower Diplomatique'den çifte kampanya!

Tamamlandığında Başkent Ankara’nın en yüksek konut kulesi olacak 185 metre yüksekliğindeki One Tower Diplomatique, zirvede yaşam isteyenlere özel 2015’in son günlerini çifte kampanyayla tamamlıyor.

Erzurum Çifte Minareli Medrese'de son durum!

Anadolu Selçukluları döneminden kalma önemli tarihi yapılar arasında yer alan Erzurum Çifte Minareli Medrese, 2011 yılında başlayan restorasyon çalışmaları, 4 yıllık süreçte her aşamada ortaya çıkan zorunluluklara rağmen sürüyor.

Afrika çifte vergilendirme Haberi

Afrika çifte vergilendirme

1 Ocak 2007 tarihinden itibaren uygulanmakta olan “Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Afrika Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması”nın “Bilgi Değişimi”ne ilişkin 24 üncü maddesini güncelleştirilmiş OECD Model Vergi Anlaşması’na uygun olarak değiştiren Protokol, 25 Aralık 2013 tarihinde nota teatisi yoluyla imzalanmıştır.

Protokol, ülkemiz adına Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK; Güney Afrika Cumhuriyeti adına da Maliye Bakanı Pravin GORDHAN tarafından imzalanmıştır.

Söz konusu Protokol ile bilgi değişiminin kapsamı genişletilmiş; banka gizliliği gibi nedenler ileri sürülerek bilgi değişiminin yapılamaması önündeki engeller kaldırılmış; ayrıca, kendisinden bilgi talep edilen devletin, bu bilgilerin temininde herhangi bir menfaati olmasa dahi yine de talep edilen bilgileri talep eden devlete göndereceği açıkça belirtilmiştir.

Bu şekilde, bilgi değişiminin kapsamı ve uygulama alanının...