29 / 04 / 2024

afrika mobilya pazarı

afrika mobilya pazarı

Mobilya sektöründe özellikle zigon sehpa üretimiyle ihracatta önemli bir yere sahip olan Hatay, Suriye'deki sıkıntılar nedeniyle rotasını çevirdiği Afrika kıtasında önemli bir pazar oluşturmaya başladı.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Beyaz eşya pazarına yeni marka!

Beyaz eşya sektörüne yeni bir marka daha giriyor. Türkiye pazarında mobilya ve nalburiye çözümleriyle tanınan Alman markası Nisan ayında beyaz eşya ve ankastre ürünlerin lansmanını yapacak

Türk müteahhitler için pandemiye aşı olacak pazar Orta Doğu ve Afrika'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 2021'in ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınlandı. Raporda, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde 2021 yılı ve sonrası için bilinen ve planlanan 5,4 trilyon dolar büyüklüğünde projenin olduğu vurgulandı.

İnşaat sektöründe Afrika yeni pazar olacak!

Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, inşaat sektöründe Afrika'nın yeni pazar olacağını belirtti.

Evinizi yenilerken tasarruf etmenin 10 yolu Dekopasaj’da!

Türkiye'nin ilk ve tek ikinci el online mobilya pazarı Dekopasaj’da, 10 binden fazla ikinci el mobilya ve ev aksesuarı, orijinalinin yaklaşık yarı fiyatına satışa sunuluyor.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Türk müteahhitler Afrika pazarına açılacak!

3. Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı kapılarını açtı. Fuarda konuşan MCI Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Yavuz Tümer, Türk müteahhitlerinin Afrika pazarına açılacağını açıkladı.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Türk inşaat şirketlerinin yeni rotası Afrika!

Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arıoğlu, Türk şirketlerinin yeni hedef pazarının Afrika olduğunu, Türk inşaat şirketlerinde Afrika’ya yönelik bir akım başladığını söyledi..

Türk müteahhitler en çok yatırımı Afrika'da yapıyor!

Afrika, 1.5 trilyon dolarlık pazarıyla bir cazibe merkezi. Türkiye, 15 yıl önce başlattığı “Afrika açılımı ” ile yerini sağlamlaştırıyor. Hedef 2020’de dış ticareti 50 milyar dolara çıkarmak. 2018’de ilk durak Kuzey ve Batı Afrika olacak...

Türk müteahhitlerin yeni pazarı Sahraaltı Afrika!

Nail Olpak, Türk müteahhitlik sektörünün orta vadede Sahraaltı Afrika’yı yeni hedef pazar olarak belirlemiş gibi göründüğünü söyledi..

İnşaatçılar dümeni Kuzey Afrika’ya kırdı!

İnşaatçılar yabancıya konut satışını canlandırmak adına yeni pazarlara odaklandırlar. CNR Emlak Fuarı’nın hedef pazarı Kuzey Afrika oldu. 

Türk yatırımcıların gözü Sahra Altı Afrika'da!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü yazısında, inşaat şirketlerinin proje geliştirdiği, Türk yatırımcıların şimdilerde en gözde pazarı Sahra Altı Afrika'dan bahsetti. İşte o yazı...

afrika mobilya pazarı Haberi

afrika mobilya pazarı

Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde ihracatta komşu ülke Suriye'yi yol olarak kullandıklarını ancak iç savaşın başlamasıyla çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 


Yapar, Suriye sıkıntıya girdikten sonra Suudi Arabistan'a ve Ürdün'e karayoluyla ulaşma imkanlarını kaybettiklerini anımsatarak, bu süreçte başka ülkelere giderek oralarda ihracat şansını denediklerini ve olumlu sonuçlar da aldıklarını ifade etti. 


Çalışmalar sonucunda Afrika'nın kuzeyindeki ülkelerde önemli bir pazara sahip olduklarını bildiren Yapar, şöyle devam etti: 

"Suriye'deki iç savaş yüzünden girdiğimiz alternatif pazar arayışlarında Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok farklı pazara ulaştık. Artık Afrika'da daha yoğun bir şekilde varız. Tunus, Fas, Cezayir ve Libya gibi ülkelerde artık söz sahibiyiz. Yavaş yavaş Güney Afrika'ya doğru iniyoruz. Şu anda Hatay'ın yıllık 60 milyon dolar...